avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pentru alcoolemie de 0.05 la servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pentru alcoolemie de 0.05 la servici

Am fost testat la locul de munca cu alcooltestul si mi sa gasit o alcoolemie de 0.05 si am fost dat afara .
Nu am fost dus la sange si mi sa spus sa continui activitatea la locul de munca .
Sa intamplat pe data de 30 decembrie 2009 si decizia a iesit pe 13 ianuarie 2010.
Am fost obligat sa semnez un proces verbal precum ca am consumat bauturi alcoolice.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:41, 31 Ianuarie 2010
tu nu ai aflat de contestatie impotriva procesului verbal?
in ce conditii a fost facut alcooltestul? nu exista un articol de lege pe baza caruia sa fii dat afara din cauza aceasta. Mai mult decat atat cum te/au convins sa semnezi un proces verbal?
Pe viitor, sa dai mai multe lamuriri.
mai aveti timp sa contestati concedierea la tribunal...
La ora 9 dimineata am fost chemat in alt atelier impreuna cu alti colegi sa suflam in alcooltest si mia iesit alcoolemia de 0.05.
Am fost obligat sa declar in procesul verbal ca am consumat bauturi alcoolice .
Am declarat ca am consumat bauturi alcoolice cu o seara in urma .
Mentionez ca prin natura muncii mele nu periclitez viata niciunei persoane fiind mecanic auto.
Am cerut proba de sange si mi sa spus ca trebuie sa o platesc eu .
Pe urma am fost trimis la servici inapoi.
Mentionez ca acest lucru sa intamplat pe data de 30 decembrie si am lucrat pana pe 6 ianuarie .Am intrat in concediu medical pana pe 31 ianuarie .
Cum pot sa ma apar ?
daca contestati la tribunal aveti sanse... probabil veti obtine schimbarea in decizie de sanctionare 10 % din salariu pe 3 luni!!!
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba de sange dupa consum alcool cica elena cica elena E normal ca sa iese la sange alcoolemie de 0,9 dupa ce la alcooltest a iesit 0,02?Daca da in ce context poate iesi asa?Cat alcool putea avea in sange persoana ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan messartim messartim Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)
0.16 alcool in aer expirat si 2.0 in sange anonimus17 anonimus17 Buna, in data de 30 mai in jurul orei 21 am consumat 1 bere la o terasa cu niste prieteni, la ora 21.30 m-am urcat la volan si la cca 100m am provocat un ... (vezi toată discuția)