avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara, tatăl meu a lucrat că polițist până ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara, tatăl meu a lucrat că polițist până la vârsta ...

Bună seara, tatăl meu a lucrat că polițist până la vârsta de 35 de ani iar la anul va împlini 65. Va putea sora mea să ia pensie alimentară de la el la anul? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 16 Decembrie 2023
Nu are nicio legatura pensia alimentara cu varsta parintelui ...

Art. 499 Cod Civil – Obligația de întreținere
(1) Tatăl și mama sunt obligați, în solidar, să dea întreținere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum și educația, învățătura și pregătirea sa profesională.

(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinții au obligația de a-i asigura condițiile necesare pentru creșterea, educarea și pregătirea sa profesională.

(3) Părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se afla în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.
....
El nu are niciun venit și tocmai la anul poate primește ceva ( pensie)
Daca sunt indeplinite conditiile de mai sus mentionate, atunci se poate solicita pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vasilemunteanu vasilemunteanu un copil care implineste 18 ani in 2013 aprilie si este in clasa a x a,pana la ce varsta mai primeste pensie alimentara? multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere - major in continuarea studiilor cu loc de munca nicol_pandelea nicol_pandelea Buna ziua, daca o persoana care divorteaza si are un copil la facultate, cere pensie alimentara, copilul intre timp se angajeaza si merge paralel si la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MuresanI MuresanI pana la ce varsta se acorda pensie alimenara pentru studenti si care este articolul care specifica acest lucru din noul cod civil.doresc numarul ... (vezi toată discuția)