avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumpărar o firma cu activitate, neplatitoare tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumpărar o firma cu activitate, neplatitoare tva

Bună ziua,
Se poate cumpăra o firma cu activitate, neplatitoare de TVA pentru achiziția unui autovehicul în leasing?
Deci, pot prelua un autovehicul în leasing pe firma pe care urmează sa o preiau/cumpar?
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2023
Aradu22, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:26, 19 Decembrie 2023
Mai intai trebuie sa detineti firma cumparata pe numele dvs.
Deci sa înțeleg ca eu astăzi dacă vreau sa cumpăr firma Dvs. (Fiind una cu activitate) o sa pot achizitiona o utilitara în leasing, nu?

POPA GHEORGHE a scris:

Mai intai trebuie sa detineti firma cumparata pe numele dvs.

Cumpararea firmei de catre dvs. se inregistreaza la Registrul comertului, dar si la ANAF, noul proprietar. Mai sunt si conditii financiare acceptate de catre ANAF dupa ce aveti activitate si venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o masina din germania pe firma. Mihai.l2093 Mihai.l2093 Buna ziua, Doresc sa cumpar o masina din Germania pe firma. Firma momentan nu are activitate, deci nu are venituri. Se poate sa fac acest lucru? (vezi toată discuția)
Deducere tva preluare leasing cu datorii Adela Badescu Adela Badescu Buna dimineata! Va rog mult daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa preiau pe firma un leasing financiar de la o alta firma ce a ajuns la finalul contractului, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpăr un utilaj din italia mario1987 mario1987 Am 2 întrebări daca se poate. Vreau sa cumpăr un utilaj din Italia la care firma respectiva mi-o zis un preț + tva. Deocamdată nu am firma in România si ... (vezi toată discuția)