avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, am o întrebare. De foarte mulți ani de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, am o întrebare. De foarte mulți ani de zile eu ...

Bună seara, am o întrebare. De foarte mulți ani de zile eu împreună cu familia mea lucrăm un pământ,mai exact cineva acum 15 ani de zile ne-a pus la dispoziție 2 ha de pământ ca să semănăm ce dorim, sa îl lucram noi. Persoana respectiva a decedat acum câțiva ani iar noi de atunci am ținut legătura cu o nepoata a persoanei decedate știind ca pământul este al ei acum dupa moartea titularului. De puțin timp am aflat ca acel pământ a fost vândut dar nu se știe la cine, am sunat la cartea funciara dar proprietar în acte este în continuare persoana care a decedat. Cum as putea sa găsesc proprietarul care deține acum acel pământ dacă în Cartea Funciara și la Primărie arata tot numele persoanei decedate. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 17:10, 19 Decembrie 2023
Unicul proprietar de drept este cel trecut în Cartea funciară. Poate terenul a fost vândut pe chitanță de mână, dar cel care a cumpărat și pe care nu aveți unde să-l găsiți la altă instituție, trebuie să se înscrie ca proprietar în CF, altfel acesta nu este pe deplin proprietar. Și mai este o chestiune - cine să fi vândut terenul, dacă nu s-a dezbătut succesiunea, de vreme ce în CF apare persoana decedată?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesoman/ã ? ethel ethel Bună seara, Presupun că cei care au citit postările mele cred că sunt vreo/un procesoman/ă. Nu cred că aș fi, dar, din păcate, după moartea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda. tanase123 tanase123 Buna ziua. Sunt mostenitorul unui teren arabil de 4,8 ha (mostenit de la tatal meu) dat in arenda pe baza legii nr.16/1994, contractul fiind semnat de catre ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)