Bună ziua!soțul meu a fost oprit în trafic după ce a consumat alcool! La sânge i a ieșit 1,28!nu are antecedente de nici un fel ,recunoaște greșeală și regreta fapta !puteți sa îmi spuneți va rog dacă este posibil sa nu ii anuleze permisul,în aceste condiții?
In aerul expirat a ieșit 0,40 !în sânge a fost 1,28 !în cer scuze ca insist ,credeți ca sunt șanse sa ni j se anuleze permisul? Dacă putem măcar sa speram....mulțumesc
Bună seara! Nimeni nu se poate pronunța cu garanții 100%. Având în vedere alcoolemia mare, mai mult ca sigur va fi trimis în judecată și va primi o condamnare ( posibil cu suspendare). Permisul de conducere va fi anulat în mod sigur in aceasta situație. Faptul ca nu are antecedente penale și recunoaște faptele vor fi apreciate de instanță care va aplica reducerea de 1/3 după care va stabili o pedeapsă în limitele ramase. Având în vedere practica din ultimii ani a instanțelor, șansele să pronunțe o hotărâre cu amânarea aplicării pedepsei sunt destul de mici. Căutați un avocat bun în materie penală pentru a pune corect în valoare toate circumstanțele reale și personale și pentru a obține o condamnare cât mai ușoară . Nu veți putea găsi aici, pe forum, decât răspunsuri generale.
Bună ziua!va mulțumesc foarte mult pt răspunsurile anterioare!Referitor la cazul nostru...as vrea sa mai întreb dacă, în condițiile în care a spus doar adevărul,și mergem pe recunoaștere ,ne ajuta dacă angajam un avocat sau se poate prezenta singur soțul în fata instantei când va fi citat ?
Bună dimineața! In principiu se poate prezenta și fară avocat, insă nu e un lucru pe care l-as recomanda. In functie de gradul de pregătire al persoanei, există cazuri in care, studiind cateva lucruri de bază, unele persoane se pot reprezenta destul de bine. Nu stiu nici ce posibități financiare aveți ( poate fi destul de costisitor). Având în vedere faptul că soțul dumneavoastră a dat declarații amănunțite în care a recunoscut fapta, și dorește să uzeze de judecata in forma simplificată, unui eventual avocat nu i-ar rămâne decât să pună f bine în valoare circumstanțele personale ale soțului, pentru a determina judecătorul să aplice o pedeapsă cât mai mică . In afara de cazierul judiciar, sotul să depună la dosar căteva caracterizări ( de la muncă, de la preot, de la vreo asociatie in care este voluntar etc) .