avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... sporuri luate în calcul la recalcularea din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

sporuri luate în calcul la recalcularea din septembrie 2024. .Noua lege a pensiilor.

Bună ziua!
Sunteți amabil să-mi spuneți-am lucrat la 3 schimburi, în petrochimie, la Lukoil, fostul Petrotel, pentru recalcularea pensiei( sunt născut în 9 iulie 1954,și am ieșit la pensie pentru limită de vârstă în toamna lui 2019) având în vedere noua lege a pensiilor, care intra în vigoare la 1 septembrie 20244:
1.sporul de noapte este un spor permanent sau nepermanent?
2.Dar sporul de toxicitate?
3.Dar sporul de pericol?
Mi se pare că mai este un spor, dar nu mai știu care…
Vă mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 29 Decembrie 2023
Depuneti la CJP adeverinta emisa de angajator cu toate veniturile, inclusiv sporurile, emisa de angajator conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011
In legislatie nu exista o definitie a sporurilor cu caracter permanent. .. În funcție de durata și de condițiile în care sunt acordate aceste sporuri, există două tipuri de sporuri salariale: cu caracter permanent sau temporar .

Sporurile cu caracter permanent sunt prevăzute în lege și în contractul de muncă (individual sau colectiv), fiind acordate pe toată perioada de lucru a angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cartea de munca nu scrie ca am luat sporuri-grupa 1 CYBORG CYBORG Buna seara! In iulie 2019 depun dosarul de iesire la pensie. Eu am lucrat si in grupa 1 de munca, in petrochimie. Dar in cartea mea de munca vad in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, m-am pensionat in 2019, mai pot contesta in justitie ... myhai55 myhai55 Buna ziua, M-am pensionat in 2019, mai pot contesta in justitie decizia de pensionare pe motiv ca nu mi-au fost luate in calcul sporurile si sumele din acord? ... (vezi toată discuția)
Sporuri cu caracter permanent valita valita Pot fi considerate sporuri cu caracter permanent si luate in considerare la stabilirea indemnizatiei de concediu de odihna: 1. sporul de ture 2. sporul ... (vezi toată discuția)