avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soacra m-a dat afara din casa, dupa decesul sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soacra m-a dat afara din casa, dupa decesul sotului

Soacra m-a dat afara din casa, dupa decesul sotului.Casa era pe numele ei, luata dupa nunta noastra.Mi-a luat toate lucrurile mele personale, haine , actele copiilor, certificat casatorie, nu mai am absolut nimic.Cum pot intra in posesia lucrurilor mele, a actelor?
Iar legat de succesiune, ar fi vreo problema daca nu o deschid? Avem ca si bun comun un teren( pe numele amandurora) , o masina ( pe numele lui) si un credit al lui la care nu eram coplatitor.
Cum sa procedez?
Ea continua sa ma ameninte si sa ma denigreze pentru gestul fiului sau, nu pot trai in teroare cu copii din cauza ei.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2023
Vmdo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 22:16, 29 Decembrie 2023

Dacă e casa ei, nu aveti ce face.
O puteti da în judecata sa va luați lucrurile.
Pt acte, puteti merge și la politie, încercați asa, poate le recuperati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Mergeti la un notar de pe raza domiciliului d-voasta si deschideti succesiune dupa sot , pentru teren si alte bunuri detinute impreuna sunteti mostenitoare doar d-voastra si copiii . Daca ati contribuit la construirea casei si ati adus imbunatatiri aveti un drept de creanta dar trebuie sa aveti dovezi in acest sens . Daca nu ajungeti la o intelegere cu soacra sa va dea lucrurile personale o puteti actiona in instanta iar pentru acte puteti obtine duplicate de la primarie . Nu va lasati influentata de ea sa renuntati la drepturile d-voastra si ale copiilor . Poate ar trebui sa cereti ajutor de la parinti sau alte rude sa va sustina macar financiar pana rezolvati si sa va ajute sa platiti o consultatie la un avocat care va poate indruma ce trebuie sa faceti in situatia d-voastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune PopaGabriela PopaGabriela Buna ziua, Dupa decesul socrului (1983) nu s-a facut succesiunea. A ramas in viata soacra mea. Noi am locuit cu ei si inca locuim cu soacra. Ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
De 2 ani ma lupt in instanta nu pot sa fac o amarata de intabulare fiind proprietara AURICA8 AURICA8 am cumparat terenul si casa in 1992de la soacra mea ea a mostenit casa si terenul de la mama sa ulterior soacra mea a decedat acum nu pot sa fac intabularea ... (vezi toată discuția)
4 decese, 5 spete mostenire krysstyana krysstyana Buna seara, Mi-ar fi de mare ajutor cateva informatii juridice privind situatia in care ma aflu. Decesul socrului meu a fost primul apoi decesul ... (vezi toată discuția)