avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 290/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 290/2003

In februarie 2008 bunica mea , a primit o Hotarare a comisiei Judeţene Buzău conform Legii 290/2003 prin care se despagubeste pierderea bunurilor prin Tratatul de pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947. Indeplinind cerintele din CADRUL LEGAL SI INSTITUTIONAL PRIVIND APLICAREA LEGII NR. 290/2003, urma sa primim banii.Numai ca nici in ziua de astazi nu am vazut nici un ban de la ANRP. Intrebarile mele sunt:
1. Cum putem grabi aplicarea Legii si a Hotararii in sensul de a primi banii?(mentionez ca bunica are 88 de ani si macar sa apuce sa cumpere si ea o prajitura din acesti bani)
2.Cum se poate face o actualizare a despagubirii, tinand cont de timpul care a trecut?Si care ar fi pasii?
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 15:13, 26 Decembrie 2010
Pentru o rezolvare rapida si garantata 100% in 30 zile contactati-ma la email : avocatxxx@gmail.com
Trebuie sa actionati la Tribunalul judetean de unde domiciliati, pe contencios administrativ, contra ANRP, pe "obligatia de a face". Tot in cuprinsul actiunii trebuie sa solicitati actualizarea sumei cu rata inflatiei, de la data nasterii dreptului pana la data platii efective. Prin pasivitate, nu veti vedea banii de la ei nici in 10 ani. In 2009 li s-au alocat doar 5% din fondurile de care ar fi avut nevoie pentru platile scadente, asa ca va dati seama ce batalie este pe aceste fonduri neindastulatoare. Daca nu ati intreprins inca nimic in acest sens, va pot consilia, si eu sunt in curs cu procedurile judiciare contra lor. ma pueti contacta la adresa de mail oltenita4@yahoo.com
Ascultati sfatul oltenita4.
Totusi, inainte de toate trebuie sa indepliniti procedura prealabila care este obligatorie in contencios. Astfel, intai notificati ANRP-ul, asteptati raspunsul 30 de zile, dupa care deschideti actiunea la Tribunalul pe raza caruia domiciliati - sectia contencios adm. Pentru a demonstra efectuarea procedurii prealabile notificarea o trimiteti recomandata cu confirmare de primire.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 - actiune in instanta culcerruxandra culcerruxandra Buna ziua ! Ma numesc Culcer Ruxandra si am niste nelamuriri in legatura cu Legea 290/2003 (restituirea proprietatilor refugiatilor din Basarabia, etc...). ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Retrocedari m.stef m.stef mama a fost deportata din ucraina a finalizat dosaru pentru despagubire de doi ani a trimis actele judecatoresti din brasov dar nu a intrat nici un ban in ... (vezi toată discuția)