avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Lucrez la birou Runos la spital. Avem o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Lucrez la birou Runos la spital. Avem o colega coordonatoare, ...

Buna ziua!

Lucrez la birou Runos, spital. Avem o colega coordonatoare, care a propus sa se trimită fluturașii de salarii pe mail la asistentul șef, cel care îi ridica personal pentru toti membrii secției respective. După propunere, ~70% din angajați, vor fluturașul de salariu pe mail personal și nu la asistentul șef. S-a spus că , asistentul șef v-a primi documentul .pdf parolat , pentru că la mail-ul secției au foarte multe persoane acces și de aceea s-a ales sa se paroleze. Problema este că, mai mulți angajați susțin că se încalcă drepturile GDPR și că nu vor sa se trimită la asistentul/medicul șef pentru că o alta persoana poate copia documentul respectiv pentru a sustrage datele, chiar daca este parolat.

Eu o să fiu responsabil cu trimiterea fișierelor .PDF pe mail-ul secției și nu vreau să apară probleme. Eu am spus că s-au grăbit cu această decizie, pentru că s-a creat puțin...haos.

Întrebarea mea este următoarea:
- se pot trimite fluturașii de salarii la 50 angajați pe mailul sectiei, chiar dacă fișierul este parolat și doar asistentul șef sau medicul sef o să aibă parola, pentru a printa fluturașii pe sectie!?

Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
DanielCatalinI, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanielCatalinI , utilizator 18:22, 10 Ianuarie 2024
In mod normal, ar trebui sa fie trimisi la fiecare salariat in parte .
Mulțumesc de răspuns.

Am avut o discuție cu mai mulți membri și am ajuns la concluzia că trebuie să facem și să se trimită la fiecare în parte.
Depuneti un memoriu catre conducerea Spitalului.
Bună ziua,

Atunci când menționați emailul personal al fiecărui angajat vă referiți la emailul folosit în scopuri personale, de ex. Gmail, Yahoo sau la un email atribuit de către spital, în mod personal fiecărui angajat, de ex. exemplu dariusfarcas@spitaluljudeteanmures.ro?

Oricum, pe scurt, dacă vorbim de practici CONFORME sau neconforme cu GDPR-ul, să fie trimis fluturașul de salariul pe emailul personal al angajatului, aceasta este o practică neconformă întrucât ridică mai multe probleme precum: faptul că datele respective ies din afara instituției (trasabilitatea informațiilor astfel se pierde), dar și diverse alte riscuri precum de securitate, acces la email etc.

Dacă însă vorbim despre un cadru intern, astfel că fiecărui angajat îi este creată o căsuță de e-mail, această practică este legală, pentru că nimic din toate cele de mai sus nu se aplică: fluxul informațiilor poate fi urmărit cu ușurință, accesibilitatea,securitatea.

Ce cred însă că este de menționat este ca dacă luați o astfel de măsură aceasta să fie documentată – printr-o procedură internă.
Indiferent de ce procedura se adopta este o ilegala trimiterea fluturașilor de salarii pe mailul sectiei,

Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
In scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

Alte discuții în legătură

Adresa email sparta SimonaD. SimonaD. help cineva imi urmareste discutiile pe email, le foloseste impotriva mea, ma hartuieste, etc pot sa accesez email, doar ca pers respectiva are acces la ... (vezi toată discuția)
Angajatorul schimba parola de email a angajatei aflata in prenatal, pentru acesul colegilor la inboxul acesteia nomack87 nomack87 Sotia mea, recent intrata in prenatal, a facut handover colegilor care i-au preluat clientii, dar un director a decis ca ar fi mai bine ca ea sa ofere ... (vezi toată discuția)
Violarea casutei postale tonica tonica Buna seara, lucrez intr-o institutie publica pe un post unic si am un calculator care deserveste strict departamentul unde lucrez, in zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)