avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea casutei postale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea casutei postale

Buna seara, lucrez intr-o institutie publica pe un post unic si am un calculator care deserveste strict departamentul unde lucrez, in zilele de concediu de odihna sau medical ori invoiri directorul trimite un alt angajat sa-mi tina locul, acesta cunoscand parola intra pe calculator, zilele trecute dorind sa revad niste articole, despre DPO, pe internet am accesat istoricul internetului sa le gasesc mai usor si am avut surpriza sa constat ca in perioada cand eram inlocuita pe calculatorul meu se intra pe site-uri de pariuri, filme, facebook, jocuri etc, totodata am vazut ca s-a intrat in casuta personala de email. Mentionez ca nu am salvat niciodata parola acesteia, cine a intrat cunostea parola, este posibil s-o fi vazut vreodata cand am intrat in email.
Intrebarea mea este daca printscreenul istoricului din zilele in care nu am fost la serviciu si stiu persoana care m-a inlocuit sunt suficiente pentru a depune plangere penala pentru violare de corespondenta ( nu pot discuta acest aspect cu conducerea deoarece persoana in cauza este sotul directoarei).
Daca public printscreenurile cu istoricul navigarii pe internet din perioada cand nu am fost la serviciu risc sa fiu acuzata de ceva - mentionez calculatorul este al institutiei.
Cel mai recent răspuns: tonica , utilizator 23:31, 3 Mai 2018
print screenurile nu sunt inregistrari autentice, sunt doar niste poze care nu dovedesc nimic. dar exista niste solutii simple pentru viitor:
1. stergeti-va credentialele din sistemul de operare si browser;
2. nu mai folositi PC-ul institutiei pentru accesarea mailului personal, folositi telefonul mobil
3. creati-va un cont separat de windows; exista multe calculatoare folosite in comun (de ex., cei ce lucreaza in ture), dar fiecare are cont propriu.
cat despre publicarea istoricului, la ce va foloseste? fiindca in istoric o sa fie si site-urile pe care le-ati vizitat. da, puteti fi acuzata de folosirea PC-ului in scopuri personale.
Cat despre violarea casutei personale de mail, daca e una gratuita (gmail, yahoo, de ex) e dificil sa demonstrati ca nu ati accesat-o din alta parte.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
adriandimitriu, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesarea fara drept a contului de email andreeavtz andreeavtz Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: Sunt in proces de divort cu sotul meu si i-am citit corespondenta de email ... (vezi toată discuția)
G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Violare casuta postala yahoo favorit.md favorit.md Va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea face in situatia aceasta: Sotul a dat-o afara din casa pe sotia care depuse cererea de divort. Aceasta si-a schimbat parola ... (vezi toată discuția)