avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pfa cu norma venit fixa (neplatitor de TVA)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pfa cu norma venit fixa (neplatitor de TVA)

Buna ziua,
de curand mi-am facut pfa si am o nelamurire. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc CAS si CASS ca pfa si cat la % in conditiile in care sunt si angajat cu norma intreaga la o societate care vireaza contributiile la stat aferente salariului meu. Ca PFA nu colaborez cu firma la care sunt angajat.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 18:15, 2 Februarie 2010
Pentru venitul net din activitatea de PFA, datorati 5.5% la CASS, pentru CAS inca se mai discuta pe proiectul prezentat de minister.
Faptul ca sunteti angajat si cu norma intreaga, va ajuta doar daca sunteti impozitat ca PFA pe baza normei de venit, in sensul ca puteti cere admin financiare de care apartineti sa va corecteze impozitul datorat ( adica cu 50% mai putin )
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatii pfa - scutire de la unele taxe brisc_jr brisc_jr Pentru a beneficia de scutirea cu 50% a cuantumului impozitului datorat pe baza normei de venit si a contributiei CASS si pentru exceptarea de la plata ... (vezi toată discuția)
Pfa-impozite datorate Dany5 Dany5 Buna ziua! Sunt angajata ca medic rezident ,am contract de munca cu norma intreaga pe 7 ore.Intentionez sa-mi deschid un PFA pentru a colabora cu o clinica ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum se determina baza de impozitare? OVIDIUMATEIAS OVIDIUMATEIAS Cat este baza de inpozitare la PFA. [quot]Trebuie sa platesc si Pensie,Sanatate. Menzionez am gasit de lucru vrea ca PFA plateste 900 EUR fix pe ... (vezi toată discuția)