avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Vă rog să mă ajutați într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Vă rog să mă ajutați într-o problemă: în luna ...

Bună ziua, Vă rog să mă ajutați într-o problemă: în luna decembrie am avut ore lucrate suplimentar peste normă iar luna aceasta mi s-a spus că s-au tăiat acele ore, s-au șters semnăturile din condica urmând să mi se dea liber în luna ianuarie dar, să semnez condica în zilele în care sunt liberă. Sunt conștientă de ilegalitățile care se fac și vreau sa știu cu ce sa încep pentru a-mi cere drepturile! Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 4 Ianuarie 2024
1. Plata orelor suplimentare nu se face cum doreste un salariat , ci potrivit Codului Muncii.

2. Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

3. In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.

4. Puteti sesiza ITM-ul/Politia pentru neregulile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o problema ivita in practica vizeaza modalitatea de ... juridic.anamariapop juridic.anamariapop Buna ziua, O problema ivita in practica vizeaza modalitatea de interpretare a dispozitiilor referitoare la plata orelor suplimentare. Astfel, intr-o prima ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite... Florin95 Florin95 Buna ziua, as dorii sa stiu si eu daca este obligatoriu sa ramai peste program. Am contract de munca nedeterminat in care este specificat programul ca fiind de ... (vezi toată discuția)
Ptr neplata orelor suplimentare din cursul săptămânii și din ... Maria# Maria# Ptr neplata orelor suplimentare din cursul saptamini și din wekend In lic de 90 de ore ei declara 36 de ore suplim. (vezi toată discuția)