Am luat un telefon în rate la rugămintea unei familii care îmi sunt vecini cu promisiunea ca ei vor achita ratele,ceea ce nu au făcut de 16 luni,iar cerut telefonul înapoi sau bani pe care i-am achitat eu pana acum(6000),au refuzat..ce pot face?am fost și la politie și degeaba
adrian-adm.
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca contractul este pe numele dumneavostra si ratele sunt platite tot de dumneavostra :
1.Depuneti reclamatie la Politie ca telefonul (marca, serie, nr.IMEI -se pot obtine de unde s-a cumparat telefonul ) a fost dat cu imprumut fara acte pentru folosinta la vecinii dumneavoastra pentru o perioada determinata si ca refuza sa il innapoieze. In reclamatie treceti perioada de imprumut de la cumparare pana la 15 zile inainte de data reclamatiei si specificati in reclamatie ce dupa acesta data finala nu exista consimtamantul dumneavostra pentru detinerea si folosirea telefonului de catre vecin (nume, prenume, adresa). Atasati la reclamatie contractul, extrasul ratelor platite de dumneavoastra si extrasul de convorbiri telefonice care va dovedi ca numerele de telefon din extras le apartin vecinilor.
La reclamatie sa va dea numar de inregistrare. Politia va repartiza reclamatia dumneavostra unui agent din sectia respectiva.
Mergeti des la Politie (este interesul dumneavostra) si verificati starea dosarului dumneavoastra. Daca se incearca prelungirea investigatiei cu tot felul de motive care nu au legatura cu reclamatia dumneavoastra), transmiteti agentului care are dosarul ca depuneti plangere pentru tergiversare a dosarului la Parchetul Militar de care apartine Sectia de politie respectiva (nu depuneti plangerea ptr tergiversare la Politie).
Informativ :
FURT - Infracțiune care constă în însușirea pe nedrept a unui lucru mobil din posesiunea sau deținerea unei persoane, fără consimțământul acesteia.
Daca indicatiile mele nu sunt corecte rog sa fiu corectat.
Intre timp trebuie sa plateasca toate ratele si toate costurile , de alea nu va scapa, de obicei este f greu de rezolvat o astfel de problema, uneori imposibil. Mai nou sunt creditele on-line pe numele altei persoane.