avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament pentru copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament pentru copil minor

Apartament copil minor

Se poate cumpăra un apartament pe numele copilului minor? Părinții își pot face buletin la acea adresă?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:22, 5 Ianuarie 2024
Sa stiti ca nu e tocmai ok , nici pentru dvs. , nici pentru copil . Va povestesc din experienta unui prieten de familie : a ajuns la divort , singura lui vina fiind ca si-a luat o nevasta ( a doua ) mult mai tanara , si a si plecat la munca in afara tarii un numar de ani . Au impreuna un copil , atunci avea 16 ani . S-a gandit el sa-i doneze copilului apartamentul in care a locuit familia , mostenirea lui de la parinti , si sa-i instituie fostei neveste , cu care a pastrat relatii bune , uzufruct viager . La incheierea contractului de donatie, a fost nevoie de un curator care sa-l reprezinte pe minor ( prietenul l-a rugat pe sotul meu , de aceea stiu amanunte ) . Tanarul a ajuns la varsta insuratorii , mama lui nu a placut-o pe cea care i-a devenit sotie , asa ca baiatul a ajuns sa-si admire proprietatea de la distanta , dar sa datoreze tot ce-i revine unui proprietar . Nu a putut accesa un apartament ANL , nu i se poate deconta chiria ( daca n-ar fi avut proprietate s-ar fi incadrat , conform legii ) , nu poate cumpara prin “ prima casa “ ... Iar mama lui are locuinta gratis , impreuna cu concubinul ei , cat timp va trai ... Iar daca - totusi - cumparati pe numele copilului , dvs. nu veti fi proprietar , si orice ati dori sa faceti cu apartamentul ( sa vindeti si sa luati unul mai mare , sa luati unul mai mic , s.a.m.d. ) va trebui sa fie in interesul minorului .
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi proprietate imobil obtinut inainte de casatorie ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara. Sunt tanar, am 23 ani, recent am achizitionat un apartament pe numele meu cu surse provenite astfel ( 80% donatie parinti + 20% surse proprii-job). ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră de 6 ani! Având in vedere ca relația cu soțul nu este una buna vreau sa ma întorc ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil minor roxana_dido roxana_dido CUM ANUME POATE UN PARINTE, PROPRIETAR AL CASEI FAMILIEI SA LASE MOSTENIRE COPILULUI SAU MINOR CASA, FARA A PUTEA ATACA APOI ACEL ACT?MENTIONEZ CA SOTII NU MAI ... (vezi toată discuția)