avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA E-factura pentru facturarea clientilor din afara ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

E-factura pentru facturarea clientilor din afara Romaniei?

Trebuie sa transmit facturile prin E-factura daca factureaz o entitate din afara Romaniei? Mentionez ca serviciile prestate sunt de tip contabilitate, HR, Suport. (emitere/inregistrare facturi, colectare, pregatire/verificare contracte, initializare plati, servicii suport)
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 19:31, 12 Ianuarie 2024
e din UE sau non UE ? daca e din UE va da un cod valid de TVA acea entitate ?
Este non UE. Mai exact Hong Kong.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
locul prestarii cf Codului fiscal e la sediul beneficiarului , deci nu trebuie
Multumesc pentru raspuns!
Mai avem o situatie. 1. Daca clientul este din UE si ne furnizeaza un cod valid de TVA din acea tara din UE (nu cod de TVA din Romania) trebuie sa emitem factura prin sistemul Efactura? 2. Dar in situatia in care un partener din UE cu cod valid de TVA din acea tara din UE emite catre o societate din Ro inregistrata in scop de TVA in Ro o factura de prestari servicii, este obligata vreuna din companii sa trimita factura prin sistemul Efactura?

Alte discuții în legătură

Factura intracomunitara cu cod tva incorect kaze kaze Buna ziua, Am niste facturi de servicii pentru o firma din UK cu TVA zero intracomunitar, am folosit din pacate codul TVA a firmei din UK incepand cu GB si ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Tva pe factura pentru clienti din ue traian_an traian_an Un SRL neplatitor de TVA in Romania, presteaza servicii in tarile UE. SRL-ul a obtinut cod special de TVA (declaratia 91) si s-a inscris in ROI (decl. ... (vezi toată discuția)