avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere dosar penal

O persoana juridica intenteaza proces penal - delapidare,impotriva unui angajat.
Am urmatoarele intrebari:
1. Persoana juridica depune declaratie la politie ca in urma controlului intern, angajatul nu este vinovat si vrea sa-si retraga plangerea, ce se intampla mai departe?
2. Declaratia ,v-a opri dosarul penal?
3. Cand se poate sti daca procurorul a dat neinceperea urmaririi penale,lund in calcul declaratia persoanei juridice?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:28, 1 Februarie 2010
Daca dosarul penal se afla in faza cercetarii si urmaririi penale, declaratia data la politie reprezinta numai o proba in dosar. Conform prevederilor legale, inceperea urmaririi penale pt. infractiunea de delapidare (art.215 indice 1 C.pen.) nu se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate iar retragerea plangerii si impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala. De aceea, incetarea urmaririi penale pentru inexistenta faptei sau lipsa vinovatiei, se va face in urma rezolutiei procurorului de caz, prin coroborarea tuturor probelor din dosar. Bineinteles ca acel control intern si concluziile lui vor fi probe utile si pertinente, dar in privinta concludentei acestora urmeaza sa se pronunte procurorul de caz.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ContSters36411, utilizator
Nu exista nicio posibilitate de retragere a dosarului penal?
Ce intelegeti prin 'retragere dosar penal''?
Nu opereaza reversul de la depunerea plangerii la autoritatea competenta.
Aspectul ca reclamantul in cursul cercetarii penale intelege sa revina asupra aspectelor sesizate initial,va fi atent analizat de catre autoritatea competenta in cercetare
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Conform prevederilor legale, inceperea urmaririi penale pt. infractiunea de delapidare (art.215 indice 1 C.pen.) nu se face la plangerea prealabila a persoanei vatamate iar retragerea plangerii si impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala.
In baza rezolutiei procurorului de caz, prin coroborarea tuturor probelor din dosar se va confirma NUP, numai daca acel control intern si concluziile lui vor fi probe utile si pertinente. In privinta concludentei acestora urmeaza sa se pronunte procurorul de caz.
Succes!
Sa inteleg ca politistul minte, cand a spus ca se poate retrage un dosar penal ?

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala pentru tulburare de posesie MayaSeal MayaSeal In ce conditii poti retrage o plangere penala facuta pentru art. 220 C.Pen. ``Tulburare de posesie ?`` (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de ajutor cocoxxl cocoxxl Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii la politie doriana_miha doriana_miha buna ziua,daca mi-a facut o persoana plangere la politie precum ca i-am trimis un colet si nu obtinea ceea ce trebuia,iar eu i-am restitui bani si am ajuns la ... (vezi toată discuția)