avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retragerea plangerii la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retragerea plangerii la politie

buna ziua,daca mi-a facut o persoana plangere la politie precum ca i-am trimis un colet si nu obtinea ceea ce trebuia,iar eu i-am restitui bani si am ajuns la o intelegere ,se poate retrage plangere?este posibil si o amenda pt ceea ce am facut?in jur la cat?va mult umesc
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 23:59, 9 Ianuarie 2010
Daca plangerea a fost facuta pentru infractiunea de inselaciune (art.215 C.pen.), atunci, conform prevederilor legale, plangerea nu poate fi retrasa. O plangere penala poate fi retrasa numai in cazul in care, pentru infractiunea respectiva, codul penal prevede ca inceperea urmaririi penale se face la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Acestea sunt prvederile legale.
Exista insa varianta, ca ulterior depunertii plangerii, partea vatamata sa faca o declaratie care sa determine constatarea lipsei vinovatiei dvs. sau chiar a existentei faptei, ceea ce va avea ca rezultat neinceperea urmaririi penale.
Consultati un avocat caruia sa-i furnizati toate datele concrete ale spetei dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
ContSters36411, utilizator
Dl.Zaharia are perfecta dreptate , insa , chiar si daca v-a facut plangerea pentru inselaciune , se poate obtine neinceperea urmaririi penale pe motivul ca a fost eroare de intelegere intre parti privind produsul sau calitatea produsului livrat , fapt pentru care ati si restituit banii incasati !
B-)
Da, speta dvs. este cam inselaciune. Rugam detaliati modul cum s-a ajuns la aceasta speta Nu cumva ati efectuat vanzari virtuale/internet ?/? Care este prejudiciul?
La infractiunea de inselaciune (art.215 C.pen.),conform prevederilor legale, plangerea nu poate fi retrasa, chiar daca s-a acoperit prejudiciul..
Si eu cred ca enuntul situatiei nu este in masura decat de a da putine indicii care duc la supozitiile,corect facute de colegii de site.
Mai multa cocretete in prezentarea faptelor ar detemina o consiliere la obiect si mai usor de urmat
@doriana_miha. Daca nu veniti cu alte detalii la speta, inseamna ca sunteti multumita de consiliere. Conform prevederilor legale, plangerea nu poate fi retrasa, chiar daca s-a acoperit prejudiciul, in cazul infractiunii de inselaciune/
Succes!

Alte discuții în legătură

Retragere dosar penal ContSters11166 ContSters11166 O persoana juridica intenteaza proces penal - delapidare,impotriva unui angajat. Am urmatoarele intrebari: 1. Persoana juridica depune declaratie la politie ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie - cum o retrag? malasuerte malasuerte am si eu o intrebare. am scris la adresa de mail a politiei capitalei anul trecut in febr un mail in care am explicat despre patronul unui restaurant care m-a ... (vezi toată discuția)
Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)