avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \"Sumele suportate de angajatori pentru plasarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"Sumele suportate de angajatori pentru plasarea copiilor angajaţilor ...

"Sumele suportate de angajatori pentru plasarea copiilor angajaţilor proprii în unități de educație timpurie, potrivit legii, nu vor fi incluse în baza de calcul a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale în limita a 1.500 lei/lună pentru fiecare copil, cu condiția încadrării în plafonul lunar de cel mult 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat. Suma se acordă unui singur părinte, la un singur angajator, prin prezentarea unei declarații pe propria răspundere. În situaţia în care desfăşoară activitate la mai mulți angajatori, angajatul are obligaţia să declare că nu beneficiază de astfel de plăți de la un alt angajator. " din OUG 115/2023.
Intrebarea este cum se aplica ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 9 Ianuarie 2024
In situația în care desfășoară activitate la mai mulți angajatori, angajatul are obligația să declare că nu beneficiază de astfel de plăți de la un alt angajator ... altfel spus, suma se acorda numai de actre un singur angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Educatie timpurie oug 115/2023 MuscaAnca MuscaAnca In baza OUG 115/2023 se poate plati suma maxima de 1500 lei angajatilor, pentru educatie timpurie. Suma se scade din impozitul pe profit (societatea este ... (vezi toată discuția)
Legea 239/2020 mari18ro mari18ro Buna seara! Recent am înțeles ca s-a aprobat legea 239/2020. Îmi puteți da mai multe detalii despre aceasta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Legea 239 din 06.11.2020 - cand si in ce situatie se poate aplica ? Ionut H. Ionut H. Buna seara, Lamuriti-ma, va rog cu privire la legea 239 din 06.11.2020. De cateva zile incerc sa ma informez pe acest subiect, sa pot intelege care este ... (vezi toată discuția)