Dosarul pacientilor decedati in spital la cateva zile dupa operatie poate fi consultat de catre familie? Unde se poate cere o copie al acordului persoanei decedate de a relata date medicale despre aceasta familiei, in cazul unui deces?
Da, am citit si eu aceasta lege, dar nu scrie niciunde cand se face, unde se inregistreaza aceasta declaratie si daca este intocmita si inregistrata inainte de internare, pe parcursul vietii sau la spital in momentul internarii, daca binenteles persoana este constienta.
Aveti nevoie de certificat de mostenitor emis in urma incheierii succesiunii dupa decedat la un notar.
Informatii utile gasiti aici: www.avocatnet.ro/articol_636...
Va multumesc frumos pentru raspuns. Deci inteleg ca, prin ultima modificare a legii, doar mostenitorii pot cere o copie a dosarului medical al decedatului. Dar sunt totusi curioasa, ca se tot vorbeste de acel consimtamant, cand si unde se inregistreaza acel acord de dezvaluire a dosarului medical al persoanei in cauza?
Eu, de exemplu, ca persoana fizica, unde iregistrez acordul meu, ca in caz de deces (si nu numai), membrii familiei mele sa aibe acces la informatii?