avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană ...

Dacă donatorul donează o sumă mare de bani la o altă persoană cine plătește cheltuielile donatorul dau cel care primește banii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:12, 18 Ianuarie 2024
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie tare imi suna a donatie primita de la un necunoscut din strainatate , care pur-si-simplu vrea sa va dea niste bani ( ca el nu-i mai vrea , ca nu are mostenitori , ca ... diverse ) , si va cere niste bani pentru taxele notariale ... Daca e asa , e teapa toata-ziua , multi s-au fript ... Dati o cautare pe google despre donatii de la necunoscuti , va veti convinge ... Daca dati primii bani , foarte probabil va vor mai cere , pentru alte taxe si angarale ... Si nu vor inceta decat cand va veti da seama ca ati fost inselat si nu veti mai trimite alte sume . Fireste , nu veti mai recupera nimic-nimic . In spatele mesajului poate fi o persoana ( persoane ) din Ghana , Rwanda , Burkina Faso , Rusia - practic - de oriunde ... Deci , cu o reclamatie pe la politie , nu veti rezolva nimic . Ganditi-va logic , vrea sa doneze o suma ( mare , ziceti ) si cere bani pentru un act notarial ? pai sa plateasca notarul si sa doneze diferenta ...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taxele notariale plătește cel care primește donația de bani că dacă nu plătește banca nu ii poate vira banii

100% e țeapă. Nu cunoașteți persoana care spune că o să vă doneze acea sumă mare de bani, așa e?
Câți euro vă cere pentru „taxele notariale”?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am primit si eu un e-mail cica din Turcia ca sunt...........bogat dupa o mostenire ce......o voi primi. L-am dus cu zaharelul o luna si jumatate si bineinteles ca nu a primit nimic de la mine. Voia transfer la un IBAN de TR. Asa ca vrind nevrind si-a indreptat vectorul spre alte tinte. Unii oameni, in dorinta de imbogatire fara efort devin ținte foarte usoare pentru astfel de țepe. Caci in capitalism cererea stimuleaza oferta si o orienteaza. Nu faceti plati necunoscutilor! Nimeni nu va va putea ajuta in recuperarea sumelor.
@Balteanu Mihaela Inca mai exista naivi ca tine (ca sa nu folosesc un alt termen) care mai pun botul la tzepele astea? Tu plateste "taxele notariale", daca vrei sa obtii ceva praf de pe toba...
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hahaha, cu mulți ani în urmă, când în România de-abia începea să se audă de "schema nigeriană", m-a contactat "fiul" disperat al unui fermier alb din Zimbabwe, ucis de escadroanele morții aflate în serviciul dictatorului Robert Mugabe, că trebuie să fugă din țară și are urgent nevoie să își pună banii la adăpost, niște milioane bune de dolari. Drept pentru care era dispus să-mi lase 50% dacă îl voi ajuta să vireze banii într-un cont al meu. Când am căutat pe Google am descoperit că povestea fermierului alb găsit mort în curtea sa după o vizită a durilor lui Mugabe era reală. Ca să mă amuz am angajat un dialog cu presupusul "fiu", care mi-a produs la un moment dat un titlu foarte fățos aparent emis de o casă de avocatură de business din City-ul londonez, care de asemenea exista, purtând semnătura olografă a unui avocat care apărea pe site-ul firmei ca fiind unul din parteneri. "Fiul" disperat îmi cerea o sumă de câteva mii de dolari, mizilic față de purcoiul de bani care urma să-mi aterizeze în cont, dar necesari pentru ceva comisioane legate de virament. În acest punct mi-am zis că "enough is enough" și am contactat casa de avocatură din Londra să verific autenticitatea actului primit scanat pe mail. Drept urmare am primit un răspuns de-a dreptul agresiv, în care îmi confirmau că semnătura olografă era a avocatului respectiv, dar că actul în sine era un fals (deci semnătura era cu copy/paste de pe un alt înscris) și mă amenințau cu o reclamație la Baroul București dacă nu le explicam ce e cu acel fals și de unde îl am.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
Alexandru Surcel, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea ... VioletaGH VioletaGH Buna ziua, As dori sa stiu si eu cum pot verifica validitatea unui act de donatie. Am primit o \"mostenire\" din Franta si as dori sa verific validitatea ... (vezi toată discuția)
Donatie. buna seara, un binevoitor, nu stiu cum sa i spun altfel, doreste ... Ionut 19 Ionut 19 Buna seara, Un binevoitor, nu stiu cum sa i spun altfel, doreste sa mi doneze un bun mobil, un camper. M a “pescuit” de pe Marketplace, o avea la vanzare ... (vezi toată discuția)
Taxele in cazul donarii beatlen beatlen bunaziua, am o nedumerire in cazul donatiei, adica a taxelor aferente acestei tranzactii. Sunt coproprietara unui ap. cu 2 camere din bucuresti. Eu donez cota ... (vezi toată discuția)