avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bilantul anual al ONG-ului.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bilantul anual al ONG-ului.

Buna ziua!

Daca in anul 2023, in cadrul ONG-ului am avut doar cateva cheltuieli (din imprumutul unui membru al CD), fara a realiza activitate economica sau alte activitati, trebuie depus la ANAF bilantul anual sau declaratie de inactivitate?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:27, 8 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Veți apela la un contabil autorizat membru CECCAR sa va întocmească și semneze bilanțul anual. Veți mai depune și declaratia 101 pentru ong-uri chiar și cu zero.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da. Nu exista nici o exceptie odata ce ai personalitate juridica si ai avut ceva operatiuni patirmoniale la un moment dat. Doar daca ai infiintat organizatia si nu ai demarat nici o activitate dpdv patirmonial si ai depus o declaratie de inactivitate dpdv patrimonial la ANAF poti scapa de obligatia de a depune situatie financiara anuala pe anul in cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor ong mihadari mihadari Am un ong.este stipulat in actul contitutiv si un cenzor desi avem 3 membrii fondatori.este obligatoriu sa avem si contabil?cenzorul poate munci cu contract de ... (vezi toată discuția)
Activitate asociatie si raportări contabile Costy bacau Costy bacau Buna dimineața Am o întrebare va rog frumos daca se poate să ne lămuriți. Asociația Ortodoxa Sfinții Împărați Constantin și Elena Bacău Avem ... (vezi toată discuția)
Lichidare ong! steluta_2015 steluta_2015 Buna ziua, Am si eu o rugaminte, daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii, un ONG,infiintat in august 2014, cod CAEN 9312-activitati ale cluburilor ... (vezi toată discuția)