avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati ...

Buna ziua, in conf. cu leg 360/2023 , va rog sa-mi comunicati daca cele trei perioade in care am fost in somaj si anume
- 14.04 -30.09.1994
- 05.01 - 30.09.1996
- 01.07 .2021 - 30.06.2022
sunt stagii de cotozare contributive.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:38, 18 Aprilie 2024
Eu fac referire numai la leg 360/2023. La aceasta lege 360/2023 nu stie nimeni sa-mi raspunda. Eu apreciez ca aveti rabdare sa-mi raspundeti. Va multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 360/2023 nu este in vigoare ..iar ceea ce se afirma in baza legii vechi , este valabil si pentru noua lege a pensiilor.

Nuu avem obligatia sa va dam raspunsurile cum doriti dvs. sau pe placul dvs.

Raspunsurile primite sunt in concordanta cu prevederile legale in materie. Legea noua nu modifica cu nimic ceea ce intrebati dvs.

Somajul nu este perioada contributiva .. stagiu de cotizare contributiv - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca spuneti ca somajul este perioada necontributiva incepand cu martie 2002, atunci cum va fi constitui stagiu de cotizare in cazul pensionarii anticipate?
Pana la 01.09.2024 , nu exista stagiu contributiv sau necontribuitiv , dupa vom vedea daca mai raman in vigoare prevederile.

Somajul intra in calcului stagiului pentru pensie anticipata.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Perioada de 4 ani de facultate(curs de zi)constituie vechime ... Belgi Belgi Perioada de 4 ani de facultate(curs de zi)constituie vechime in munca? Buna ziua.In conditiile in care am o facultate absolvita la zi in perioada 2002-2006,cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,din cartea de muncă, perioadele de șomaj se calculează ... Yoyoionut27@gmail.com Yoyoionut27@gmail.com Bună ziua,din cartea de muncă,perioadele de șomaj se calculează la vechime,sau nu?! (vezi toată discuția)
Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract ... Epuree Epuree Legea pensiilor neconstitutionala pentru cei care incheie contract cu CAS (aici nu ma refer la contractul incheiat pentru o perioada de 6 ani ... (vezi toată discuția)