avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT IPOTECAR-VA ROG UN SFAT, URGENT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT IPOTECAR-VA ROG UN SFAT, URGENT

Sunt in cam in aceeasi situatie cu cea a utilizatorului Asul28, am un credit bacar care a fost vandut catre o firma de recuperari.
Am luat legatura cu cei de la firma de recuperari si am incercat sa ma inteleg cu ei dar nu se poate. L-am propus sa platesc ca la banca dar ei mi-au spus ca ei nu sunt baca si mi-au dat de inteles ca nu am incotro si ca trebuie sa le accept conditiile.
Conditiile lor sunt:
1. sa fac o cerere prin care cer restructurarea creditulu;
2. dupa analizarea cererii vor sa inchei un contract cu ei;
3. vor ca timp de 11 luni sa platesc rata ca la banca+30 E;
4. dupa a 12 luna vor intreaga suma a creditului;
5. daca nu dau intreaga suma imi ia casa;

Este legal ce imi cer ei,avand in vedere ca eu am un contract cu banca pe 30 de ani ?

Ce ma sfatuiti ???
Sa fac ce zic ei?? Dar eu nu voi avea intraga suma peste 12 luni, sunt convinsa??

am facut o cerere catre banca si astept un raspuns,dar nu cred ca il primesc pt ca am luat legatura cu reprezentantul bancii(cu care am avut negocieri pana in dec. 2009) si a spus ca banca nu mai are treaba cu creditul meu , sa incep sa platesc in acelasi cont pt. ca stiu ei ce au de facut. Ce sa inteleg ?
Cred ca daca te duci la ei si negociezi clar cu acte in fata poti sa obti o esalonare totala sau conditi mai bune de palta

Retine te rog ca e credit ipotecar , ipoteca este sigur de rang1 prin urmare ei pot executa creanta chiar acum .

In momentul in care ai depasit termenele scadente+ termenele de gratie ( asta doar daca exista ) in acel moment banca este eligibila la executarea creantei.

Cesiunea de creanta ai fost deacord cu ea odata cu semanrea contractului de credit , clauza in contract pe care probabil nici nu ai bagat-o de seama pana acum. Totodata in notificarile primite ai fost instintat si de aceasta cesiune. Atentie conform legislatiei in vigoare debitorul cedat ( TU) e tert in contractul de cesiune iar prin notificare ( atentie nu mai e necesara notificare prin exec. jud) cesiunea devine opozabila tertilor ( inclusiv debitorul cedat)

Daca nu a fost inca cesionata creanta atunci vei rezolva cu banca , daca a fost cesionata atunci discuta cu firma respectiva repet daca va veti duce la ei la sediu veti putea obtine concesi mai mari , nu cred ca au interes sa va execute direct daca il aveau erati deja in executare ( contrar celor spuse de multi de pe aici de pe forum , ipoteca chiar nu e greu de executat)

Discuta cu ei si cu banca , solicita sa primesti in scris cine e titularul creantei si apoi mergi la titularul creantei si discuta situatia.

@ grigorevasile58 - plata se face in contul noului creditor , totusi pe cale de exceptie se poate face si pe vechiul cont iar baca ii varsa in contul cesionarului ( asta in urma unor contracte dintre ei )

@ Diana - grigorevasile58 va primi un raspuns din partea banci precum ca acest credit a fost vandut ( cesiune creante) . Prin urmare se poate solicita ce vrea de la banca dar in caz ca a fost vandut va primi un extras de cont de la momentul vanzari + un raspuns din 2-3 randuri cum ca ei nu mai au treaba. Ba mai mult pierde si timp pretios.

PS stiu ca unora nu le convin raspunsurile mele dar astept argumentati juridice pro si contra nu doar vb goale , mai ales beneficiarii acestor discutii sunt utilizatori care au probleme .

PS 2 am tot postat astfel de situati va rog consultati L99/1999 veti gasi chesti interensante despre cesiunea de creanta.

cu stima
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator
Acum 5 min. am vorbit cu cei de la firma de recuperari si le-am cerut sa ajung la sediu pentru negocieri.Mi-au raspuns ca nimeni nu ma primeste acum, numai dupa ce trimit o cerere prin care imi asum raspunderea ca 11 luni platesc ratele aproximativ la fel ca la banca + 30-40 de euro si a 12a luna platesc intreg creditul.Dupa ce trimit aceasta cerere voi fi chemat la dansii.Cum sa procedez ?
Bun ,

1 ii cauti pe google, si te prezinti la adresa :=D> si atunci nu mai au ce face trebuie sa discute cu tine

2 faci o notificare catre ei in care spui ca esti dispus la o rezolvare amiabila ( dar nu scri mai mult de atat) si ca soliciti o intrvedere in maxim 15 zile , evident trimiti prin posta recomandata.

cam astea ar fi variantele , se pare ca se tin tare ( exeact ce am spus mai sus despre credite ipotecare/titluri executorii) dar sunt convins ca daca vei urma una din cele 2 cai vei putea ajunge la sursa
o sa incerc chiar acum sa fac o notificare. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Intarziere plata rate lunare peste 200 zile-consecinte GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, Am contractat un credit in baza adeverintei de salariu ,in 2007 de la o banca .Dupa ce am platit ratele lunare conform graficului timp de 2 ani,m-am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Banca a vandut creanta, cum pot afla care e suma reala si ce am de facut? ASUL28 ASUL28 Buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un raspuns legal in urmatoarea situatie: o cunostiinta a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani de ... (vezi toată discuția)