avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, în 2020 am divorțat la notar și de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, în 2020 am divorțat la notar și de atunci fostul ...

Buna ziua, în 2020 am divorțat la notar și de atunci fostul soț îmi plătește lunar, pensie alimentara în valoare de 350 de lei.
M.am gândit sa înaintez o cerere de chemare in instanță în februarie prin care să cer majorarea pensiei alimentare.
Problema este că eu sunt în alt județ, stau împreună cu prietenul meu, lucrez în regim remote ,aici.
Fetita a rămas în grija părinților mei, deoarece fostul soț nu a fost de acord sa o înscriu la școală, în județul în care locuiesc.
Poate sa ma acuze la proces de abandon de familie sau, mai rau, poate sa ma decada legal din drepturi deoarece nu stau la acelasi domiciliu cu fetita?
Menționez ca fetita are 7 ani.
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024
incognitoooo, utilizator
În cadrul actiunii puteți solicita atât majorarea pensiei de întreținere cât și modificarea domiciliului copilului la actuala dvs adresa astfel încât sa crească lângă dvs.
Atât timp cât sunteți în tara, copilul trebuie sa crească lângă părintele rezident, nu cu bunicii.
Tatal are oricand posibilitatea sa solicite stabilirea domiciliului copilului la el arătând ca dvs l-ati lăsat in grija bunicilor, deși prin convenție ați stabilit altceva.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu aspectele juridice și sa va sprijine în acest demers.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce cheltuieli trebuie ... Newperson Newperson Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce cheltuieli trebuie sa achit pentru a-mi da soțul în judecata pentru plata pensiei alimentare datorata copilului ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Copil minor la divort loreesha loreesha Buna...dimineata! va rog sa ma ajutati spunandu-mi in caz de divort care dintre parinti are sansa mai mare de a ramane cu copilul minor?ce criterii de ... (vezi toată discuția)