avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Potrivit disp art. 255 alin. 1 din Codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Potrivit disp art. 255 alin. 1 din Codul Muncii”Când paguba ...

Potrivit disp art. 255 alin. 1 din Codul Muncii”Când paguba a fost produsă de mai mulţi salariaţi, cuantumul răspunderii fiecăruia se stabileşte în raport cu măsura în care a contribuit la producerea ei.”poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza asta? Există o formulă de calcul? Cum poate fi determinat cuantumul răspunderii fiecăruia, în raport de data producerii pagubei sau in raport de la data cand s-a constatat producerea pagubei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:29, 23 Ianuarie 2024
Se calculeaza in raport de data constatarii , intrucat data producerii pagubei este greu de previzat.

Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune colectiva silviu1958 silviu1958 Sunt gestionar intr-o gestiune colectiva din noiembrie 2016. La momentul inceperii lucrului nu s-a facut nici un inventar si nu am semnat nici un act prin care ... (vezi toată discuția)
Bani lipsa casa de marcat MilenAna MilenAna Ce se intampla daca iesi pe minus cu o valoare de 150 de lei la o casa de marcat, si nu stii cand a fost facuta acea paguba, si de catre cine. Si cum se poate ... (vezi toată discuția)
Paguba, imputare salariati ? oanaportar oanaportar In urma unei control financiar s-a constatat ca s-a produs o paguba institutiei publice de catre mai multi salariati: director, contabil si colegul care ... (vezi toată discuția)