avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere sau testament(sau alta solutie)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere sau testament(sau alta solutie)

Buna ziua.Eu si sotia mea avem o speta si nu stim cum sa o rezolvam.Bunicii sotiei sunt in varsta,au trei copii: doi baieti si o fata(mama sotiei mele).Cei doi baietii nu se ocupa deloc de ei ba chiar unul e alcoolic de 20 ani si sta pe capul lor. Bunicii au o casa (1/2 fiecare dintre ei).Vrem sa gasim o modalitate prin care dupa (Doamne fereste ) decesul lor cei doi baieti sa nu intre la succesiune.Bunicii vor sa facem un contract de intretinere, un testament sau ceva pentru ca nici ei nu vor sa le lase nimic.Mama sotiei mele ne sustine in tot ceea ce facem, ea este cea care are grija de bunici in fiecare zi.Ce ne sfatuiti sa facem?Cautam o modalitatea care sa nu poate fi revocata sau atacata in instanta, nu stiu exact care este termenul juridic.Ne-ar interesa o modalitate prin care sa nu devenim proprietari acum ci doar dupa decesul bunicilor.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:29, 1 Februarie 2010
buna seara!
incheiati un contract de intretinere.
este cel mai indicat.
buna seara . multumim pt promtitudine.
am inteles ca un contract de intretinere e cel mai indicat dar cautam o forma care sa nu implice prea multe clauze.Acestea pot fi stipulatein contract sau are o forma standard?
buna seara!
nu sunt prea multe clauze este un contract tip.
Contractul de intretinere e un contract de vanzare-cumparare, doar ca in loc de pret (in bani) se plateste intretinere ( ingrijire, alimente, medicamente etc.) pentru restul vietii vanzatorului.

Ce clauze ati dori sa mai stipulati?
Imi puteti spune daca in cazul contractului de intretinere noi devenim proprietari dupa semnarea lui sau dupa decesul bunicilor.Ce se intampla cand unul decedeaza? trebuie modificat contractul sau se continua?Cei doi fii trebuie intr-un fel sa-si dea acordul?

Alte discuții în legătură

Clauza de habitatie, dar dupa achizitionarea apartamentului SilentHuman SilentHuman Buna ziua, In momentul de fata am achizitionat un apartament in care sunt proprietar cu drepturi depline. Acesti bani au fost achizitionati din banii ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Trebuie facuta succesiune ? theathea theathea Speta este urmatoarea:Bunicul si bunica au un baiat si o fata. Bunicul moare,se face succesiunea ,bunica primeste 1/4 ,fata 3/8,baiatul 3/8 din imobil. ... (vezi toată discuția)