avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA in timpul CCC

Bună ziua ! Momentan sunt in concediul de creștere a copilului și am obținut un job online ca freelancer. Dacă după tot trainingul mă calific și pot rămâne cu acest job (deci nu este nimic clar), plățile ar urma să intre într-un hiperwallet abia peste minim 2 luni, dar chitanțele de plată se eliberează la sfârșitul fiecarei luni. Întrebarea este : dacă nu solicit stoparea indeminzației odată cu emiterea chitanțelor și abia când sunt pe cale să intru efectiv în posesia banilor, risc să plătesc vreo amendă (returnarea indemnizației) ? Nu este un job foarte sigur nici stabil. La fel nu stiu nici încasările ce cuantum vor avea si as dori sa ma rezum daca se poate pentru primul an la a plati doar taxa anuala pe venit si apoi daca se merita sa infiintez un PFA (persoana care mi-a recomandat jobul procedeaza asa, fara intentia de a deschide PFA, pentru ca este oricum un job extra, 10-20 h pe saptamana). De altfel si eu intentionez sa-mi pastrez fostul loc de munca. Va mulțumesc foarte mult pentru eventualele raspunsuri. O zi minunata !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 24 Ianuarie 2024
Cuantumul maxim al veniturilor ce pot fi obținute în paralel cu indemnizația de CCC, fără a pierde dreptul la aceasta este de 11.960 de lei net/an calendaristic.
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar întrebarea era: când este cel mai indicat să renunț la indemnizație? odată cu emiterea facturilor fiscale pentru plata serviciilor de freelancing sau abia atunci când banii intră în contul bancar? Ce primează, data facturii sau data încasării? (fiind vorba de o diferență de peste 2 luni calendaristice). Deoarece eu știam că acel cuantum la care faceți referire este de numai aproximativ 3000 lei, dar probabil cifrele s-au mai actualizat. Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
Ioana Pavel2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus clar ca , paralel cu indemnizatia puteti avea venituri nete din PFA de 11.960 lei /an calendaristic.
Adica , puteti cumula indemnziatia cu veniturile din PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar in ccc. job part-time Mihail9 Mihail9 Buna ziua. Ma numesc Mihai. Am si eu o intrebare careia nu ii gasesc raspuns. Am doua locuri de munca unul full time la care castig 3800 ron si un al doilea ... (vezi toată discuția)
Sunt in ccc de 1 an zile, iar de curând am înființat un pfa, ... Irina_Camelia2023 Irina_Camelia2023 Sunt in CCC de 1 an zile, iar de curând am înființat un PFA, dorind sa obțin venituri pe acesta în limita plafonului admis ( aprox 6500 RON/an). Este ... (vezi toată discuția)
Care sunt condițiile pentru a genera venit în ccc în 2024? ... JDobre JDobre Care sunt condițiile pentru a genera venit în CCC în 2024? Am înțeles ca de anul acesta venitul care poate fi generat în CCC este de 11960/an. 1 ... (vezi toată discuția)