avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate executa silit de catre un creditor, o ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate executa silit de catre un creditor, o locuinta in proces ...

Se poate executa silit de catre un creditor, o locuinta in proces de dare in plata unui alt creditor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sever Simion , Consultant resurse umane 11:06, 29 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi executat silit imobilul respectiv, dar prima dată se îndestulează creditorul care are pusă ipotecă, și apoi ce mai rămâne primește celălalt creditor care cere executarea silită.

În acest caz procesul de dare în plată se suspendă, pentru că nu mai poate fi dat în plată dacă este executat silit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator
Ba da, se poate da in plata daca este executat silit un apartament. Tocmai asta e litera legii.
Dvs ce temeiuri legale invocati?
Iata ce spune si avocatul Cuculis aici [ link extern ] /

Dapix a scris:

Poate fi executat silit imobilul respectiv, dar prima dată se îndestulează creditorul care are pusă ipotecă, și apoi ce mai rămâne primește celălalt creditor care cere executarea silită.

În acest caz procesul de dare în plată se suspendă, pentru că nu mai poate fi dat în plată dacă este executat silit.

acest răspuns util
Dvs il puteti da in plata, dar celui care are ipoteca pe el, nu oricărui alt creditor.
Dar nu asta era intrebarea mea.
Si cititi ce spune Avocatul Cuculis si indica si temei legal.

gi-jane2 a scris:

Dvs il puteti da in plata, dar celui care are ipoteca pe el, nu oricărui alt creditor.

Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2024
Sever Simion, Consultant resurse umane
acest răspuns util
Puteti contesta executarea arătând ca imobilul e în litigiu

Alte discuții în legătură

Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Monstruozitate procedurala VictorArditti VictorArditti Creditorul a demarat o executare silita pe baza contractului de credit bancar ipoteca pe imobil apt meu. Am.platit cautiune pt suspendare. E suspendata pana ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.93/1 legea insolventei munteanu luminita munteanu luminita am cumparat un apt.intr-un imobil care la momentul antecontractului era in curs de edificare.am luat in posesie apt .un an ma tarziu,il folosesc dar din ... (vezi toată discuția)