avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt auto

Am cumparat o masina inmatriculata in Romania care la prima vedere ar fi fost in regula cu toate actele necesare( carte , talon, factura fiscala, fisa de inmatriculare, certificat fiscal si binenteles placutele de inmatriculare), dar cind am ajuns la RAR am constatat ca masina nu trecuse niciodata pe la ei si asa am ajuns la politie unde am constatat ca toate actele erau false inclusiv cartea de identitate a intermediarului care a vindut masina, iar masina este furata din italia din 2006. Intrebarea mea este ce as putea face eu sa pot circula cu masina pina la finalizarea cercetarilor sau daca se poate face asa ceva in conditiile in care aceasta masina nu este inscrisa la nici o institutie(RAR, politie, administratie fiscala). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:06, 2 Februarie 2010
Pana la terminarea cercetarilor nu veti mai putea circula cu respectiva masina si nici dupa ce se va constata ca aceasta a fost furata,aceasta urmand a fi confiscata..
Dvs.trebuieste sa il actionati in judecata pe vanzator,fie printr-o actiune in pretentii,fie sa formulati o plangere penala pentru inselaciune impotriva acestuia si sa va constituiti parte civila cu contravaloarea sumei achitate la cumpararea masinii, ca si cumparator de buna credinta.
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Nu puteti sa faceti absolut nimic fiindca masina este neinmatriculabila! Singura varianta este sa faceti plangere penala impotriva celui care v-a vandut acea masina si sa va constituiti parte civila vatamata pentru a inceca recuperarea sumei de bani platite!B-)
In cauza fiind vorba despre un autoturism fara documente legale,nu se pune in discutie posibilitatea de a circula legal pe drumurile publice.
De altfel RAR ,prin limita de competenta ,la acest moment deja a blocat in baza de date ,seriile de evidenta a respectivului autoturism
Daca,a-ti cumparat cu documente legale autoturismul aveti posibilitatea sa actionati in instanta cumparatorul;
In nici un caz nu puteti circula cu autoturismul.Autoturismul nu se va putea inmatricula. Singura varianta este sa faceti plangere penala impotriva celui care v-a vandut acea masina si sa va constituiti parte civila !
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata sabina.mariana sabina.mariana buna ziua am cumparat acuma 2 luni de zile un passat de la o persoana din suceava, masina fiind inmatriculata in olt. Domnul de la care am cumparat-o a fost ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? edward88 edward88 Buna ziua, Am gasit un anunt pe internet cu un autoturism marca Opel, an fabricatie 1998. M-am inteles telefonic cu cetateanul cu privire la pret si am plecat ... (vezi toată discuția)
Problema procura auto - imputernicitul a vandut masina corsica corsica Salutare tuturor, Pe data de 28 decembrie 2011 am dat spre folosinta unei persoane o masina in baza unei procuri valabile pe o perioada de 3 ani. Eu am ... (vezi toată discuția)