Proprietarul apartamentului în care locuiesc dorește să mă dea afară pentru că nu îl plac ca persoană.
Menționez că am un contract pe 1 an, sunt la jumătatea acestuia și nu am încălcat termenii contractului.
Am avut o ceartă aprinsă, deoarece acesta mă amenința să plătesc o femeie de serviciu pentru că nu fac curățenie cum trebuie (praf pe marginea prizei, o dungă murdară în lateralul aragazului... chichițe). Curățenia generală o fac ca o persoană normală.
Nimeni nu e slugă, dar într-un contract cu obligații bilaterale amândouă părțile au obligații. Dacă închirierea privește inclusiv electrocasnicele, este obligația proprietarului să se asigure că acestea chiar sunt în stare de funcționare pe durata contractului. Sau, dacă nu dorește să facă reparațiile, să reducă chiria corespunzător. Dacă nici nu reduce chiria și-l și obligă direct sau indirect pe chiriaș să repare el, avem un caz de îmbogățire fără justă cauză.
Chiriașul într-adevăr este obligat să repare când stricăciunea este rezultatul folosirii necorespunzătoare de către el, invitații săi, membrii de familie, animalele de companie (pisica dă cu mixerul de pământ) etc.
Și nu, prevederea legală nu e doar pentru hoteluri și pensiuni pentru că atunci ar fi rezultat acest lucru textual din lege.
hhs
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cred ca nu ati inteles bine speta in cauza. Initiatorul topicului tocmai asta a intrebat fiindca nu se intelege cu proprietarul, Cine repara un aparat stricat in tipul utilizarii normale? Nu stim ce prevede contractul de inchiriere!!!
Dar stiu ca daca chiriasul sta la pensiune cu minim 200 lei/noaptex30 nopti= 6000 lei. Din acesti bani se poate cumpara LUNAR UN APARAT NOU!! Din 200 eurox5 = 1000 lei nu prea poti sa stai ca administrator al unui chirias si sa-i satisaci toate nevoile!!! De obicei chiria este aceeasi si pentru o locuinta utilata si pt. o locuinta goala. Aparatele de cele mai multe ori sunt un bonus care nu fac obiectul inchirierii!!! Asta daca nu se percepe o chirie de cel putin 1000-1500 euro ( 5000-7500lei/luna) ca in strainatate, care este cam ca inchirierea unei camere intr-o pensiune!! Am rude care au stat cu chirie in Germania iar ultima data cand s-au mutat dintr-o chirie au zugravit apartamentul de trei ori ca sa il predea asa cum l-au primit in chirie!! Mai avem pana acolo. Mai departe sunt chichite avocatesti care despica firul in 4 ( auzi imbogatire fara justa cauza-"a baut apa de la izvor fara sa plateasca" !!!!) fara sa rezolve nimic. In ultima "instanta", instanta va stabili cine are dreptate!
Cred ca esti intr-o grava eroare. Cum adica mobila si electrocasnicele sunt un bonus? Doar la tine am auzit asa ceva. Uita-te pe piata imobiliarelor si o sa vezi ca exista diferenta de pret intre untre unul gol si unul mobilat. Pe semne ii fi si tu vreun proprietar care crede ca tine chiriasii din mila, iar ei trebuie sa plateasca tot. Fereasca sfantul pe chiriasii care dau de un asemena proprietar.
Dragă @hhs, acesta este un forum juridic. Deci, da, discutăm despre ce scrie în lege și despre "chichițe avocățești". Nu panseuri părerologice ale unora care nu cunosc dreptul, dar au opinii. Pentru autosuficiența ignoranților și elucubrațiile semidocților există Tik Tok.
Mda, eu va dau un articol din lege iar dvs. îmi vorbiți de TIK TOK. Cred că sunteți într-o gravă eroare de percepție a realității. Înainte de toate, chiar și de lege, ar trebui să primeze bunul simț și corectitudinea. Dar cum am mai spus fiecare e liber să aleagă cum trăiește!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2024 hhs, utilizator