avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Puteti sa imi spuneti in ce conditii o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Puteti sa imi spuneti in ce conditii o persoana adulta ...

Buna ziua! Puteti sa imi spuneti in ce conditii o persoana adulta cu handicap grav din nastere, care a nu frecventat scoala, nu este independenta, nu a muncit poate accesa o pensie de invaliditate? In acest moment are doar indemnizatia de handicap grav si bugetul complementar: 419+179 lei. In cazul in care decedeaza parintii inainte de a se deschide un drept de pensie al parintilor, cu ce bani se poate intretine aceasta persoana? E adevarat ca are drept la insotitor care e platit, dar acesta lucreaza 8 ore/zi, nu 24/din 24, iar din salariul lui nu cheltuie pentru intretinerea de zi cu zi a persoanei cu handicap. Multumesc.

Alte discuții în legătură

O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Venitul complementar din pensia de handicap viomusicstudio viomusicstudio Va salut. Am pensie de handicap, pana acum gradul 2, incepand de anul acesta gradul 1. Stiu ca in pensia de handicap este inclus si acel venit complementar ... (vezi toată discuția)
Drept de munca persoana cu handicap loriel loriel O persoana cu handicap gr 2, cu hipoacuzie congenitala, care primeste pensie de handicap, are dreptul sa fie angajat cu contract de munca? Exista limitari cu ... (vezi toată discuția)