avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se acorda ajutor de inmormantare , pentru o pesoana cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se acorda ajutor de inmormantare , pentru o pesoana cu handicap ...

Se acorda ajutor de inmormantare , pentru o pesoana cu handicap decedata, din partea Primariei? Mentionez, a fost acorda un ajutor de inmormantare din partea Casei de Pensii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:07, 1 Februarie 2024
Nu.
Legea nr.416/2001
art. 28
(1) Primarii pot dispune acordarea de ajutoare de urgență, în bani sau în natură, familiilor sau persoanelor care se află în situații de necesitate apărute ca urmare a unor calamități naturale, incendii, accidente, epidemii, epizootii, precum și în alte situații deosebite care pot duce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, inclusiv în caz de deces în țară sau în străinătate, stabilite prin hotărâre a consiliului local, care va cuprinde și procedura și/sau condițiile de acordare.
...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
banuiesc ca nu sunteti in vreuna din situatiile expuse de colegul, asa ca nu va faceti sperante aiurea.
Primaria v-ar fi putut da daca nu aveati cu ce sa il ingropati, dar dvs ati luat deja suma care nu e mica de la casa de pensii.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces cornel510 cornel510 Buna ziua!As dori o lamurire daca se poate din partea cuiva de specialitate...Un cumnat de-al meu in varsta de 34 ani,niciodata casatorit,locuind cu parintii ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru caldura ilerina ilerina Buna ziua! Ma numesc Irina ,am 36 de ani,sunt pers cu handicap grad 1 (in urma unui acident rutier ) . Am inteles ca se ofera un ajutor de urgenta.de la ... (vezi toată discuția)
Urgent - contract partial de munca vera90 vera90 Buna ziua! As avea nevoie urgenta de un raspuns in legatura cu art 118, al . 2 din Codul Muncii - (2) Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilită ... (vezi toată discuția)