avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mobilizare militară în cadru necombativ, din motive ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mobilizare militară în cadru necombativ, din motive de conștiință

Buna ziu. Aș dori să știu de la un avocat, care este procedura pentru a anunța,consemna la Comisia aceea de Mobilizare militară, că din motive de conștiință nu voi accepta să servesc Combativ, să port armă și să servesc Combativ în Armată țării în caz de mobilizare militară în Armată. Dar sânt de acord să servesc în posturi auxiliare (necombative): cantină, etcn ca personal neînarmat. În caz de mobilizare armată sau chiar în caz de evaluare, exerciții militare cum am auzit că se cheamă acum, pentru evaluare, antrenamente, instruire suplimentară, exerciții militare. Menționez că am efectuat stagiul militar în 2002 în armată în cadru combativ, am avut armă, la acea vreme fiind mai tânăr nu am fost conștient de convingerile mele din prezent, convingeri necombative, convingeri de conștiință contra combativității militare.
Sper că m-am făcut înțeles, aștept un sfat de la un domn/doamnă avocat, când și cum să procedez pentru a-mi anunța, la Centrul Militar județean unde am fost recrutat acum 20 ani, noile convingeri de conștiință din cauza cărora nu pot să mai servesc țara prin serviciu militar combativ, purtând armă, doar servind țara în serviciu necombativ, fără armă, in servici auxiliare: cantină, etc.
Aștept răspuns de la specialiști juridici, avocați, etc., cine cunoaște legea statului.Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: RTiberiu , utilizator 17:13, 2 Februarie 2024
Litera b) a alin. (2) al art. 3 a fost abrogată de pct. 2 al art. unic din LEGEA nr. 128 din 12 iulie 2012, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 491 din 18 iulie 2012.
Adevărat, litera b) a alin.2 al art.3 a fost abrogată dar văd că totuși:
-alineatul 1 al articolului 4 rămâne valabil, e neabrogată, așa văd. Iar alin.2 al art 4, e doar puțin modificată. Credeți că alin.1 și 2 al articolului 4 îmi este mie folositoare în situația mea descrisă la început? Căci eu an efectuat în 2002 stagiul militar obligatoriu ca militar în termen, cu armă, deci ne "alternativ". Iar acum la datorită convingerilor personale, credințelor personale, conștiinței personale, doresc în caz de mobilizare armată, concentrare, efectuarea în regim "alternativ" ca în aliniatul 1, articolul 4, neabrogat? :

Art.4.1) "Cetăţenii care, din motive religioase sau de conştiinţă, refuză să îndeplinească serviciul militar sub arme execută serviciul alternativ".

Cornel Vasile a scris:

Litera b) a alin. (2) al art. 3 a fost abrogată de pct. 2 al art. unic din LEGEA nr. 128 din 12 iulie 2012, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 491 din 18 iulie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisă discriminarea bărbaților?? ContSters396991 ContSters396991 Legea 446/2006 Art. 3 (5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în ... (vezi toată discuția)
Stagiul militar vechime in munca amramos amramos daca o persoana a plecat in armata din campul muncii,cu mentinerea contractului de munca,dupa cum este specificat in carnetul de munca,perioada cat a ... (vezi toată discuția)
Legea 446/2006-pregatirea populatiei pentru apararea patriei carmen bodeanu carmen bodeanu Tinerii cu vîrste intre 22-35 ani,care nu au efectuat nici o pregatire militara,pot fi incorporati(mobilizati)? -si daca da, in ce calitate(rezervist sau ... (vezi toată discuția)