avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, Daca acum 3 ani am fost condamnat la 1 an ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, Daca acum 3 ani am fost condamnat la 1 an si 6 luni ...

Buna ziua,

Daca acum 3 ani am fost condamnat la 1 an si 6 luni cu suspendare cu perioada de probatiune 4 ani, iar acum urmeaza inca o suspendare de 2 ani si 6 luni in alt caz, ce urmeaza ? Se contopeste cu suspendarea trecuta pentru ca sunt in perioada de probatiune , sau imi ramane doar noua suspendare. Multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
gr33c3, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:54, 2 Februarie 2024
Bună dimineața! De unde știți ce pedeapsă urmează să vi se aplice in noul dosar ?
Pentru ca este apelul deja, s-a dat in prima instanta cu suspendare.
Dacă Parchetul a declarat apel, există posibilitatea modificării cuantumului pedepsei cât și a modului de executare...
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
adrian@13, utilizator
Salut

Art. 96 cod penal:
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.

Deci in cazul tau nu se contopeste nici o suspendare, vei lua cu executare si vei executa si prima pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)
Urmărire penala Alex Coropca Alex Coropca Buna ziua,daca am o suspendare de 1 an si 6 luni si 2 ani de probatiune si in acest timp mai fac o fapta de exemplu lovire simpla fara ca victima sa aiba ... (vezi toată discuția)