avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, In cazul in care ma mut in Spania impreuna ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, In cazul in care ma mut in Spania impreuna cu sotia, ...

Buna ziua,
In cazul in care ma mut in Spania impreuna cu sotia, ar fi obligata Spania sa ne deporteze in cazul in care Romania intra in razboi? Cum ar fi exact procedura in cazul acesta? Amandoi lucram in IT, putem lucra remote de acolo in prima faza pentru angajatorii actuali din Romania, ulterior gasim o colaborare locala. Ne-am gandit si la o tara care nu e in NATO: Malta. Ce parere aveti, unde am fi mai safe si mai greu de adus in tara in caz de razboi? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta cu intrarea româniei în război, seamănă cu povestea drobului de sare, că vaiii, dar dacă se urcă pisica și-l răstoarnă peste copil.
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
Dapix, utilizator
Nu am inteles, caut un raspuns tehnic nu beletristica
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 435

Neprezentarea la încorporare sau concentrare

(1) Neprezentarea la încorporare, concentrare sau mobilizare în timp de război sau pe durata stării de asediu, în termenul prevăzut în ordinul de chemare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi neprezentarea celui încorporat sau concentrat la unitatea la care a fost repartizat, precum şi a celui care, executând potrivit legii serviciul alternativ, nu se prezintă în termen la angajator.

(3) Termenele de prezentare prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se prelungesc cu 10 zile, în cazul în care cel chemat se află în străinătate.



veti fi extradat daca statul are conventie cu statul roman.
Suntem oricum vai de capul nostru, nu cred sa se agite cineva atunci sa aduca un alt nepregatit in tara.
Mi se pare deplasat sa plecati doar de frica razboiului. Ca vreti sa va mutati in spania ca e cald si frumos, e altceva.

Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
ambele motive, multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Context război. sunt rezervist roman. spuneti-mi vă rog de ... DorPopa DorPopa Context război. Sunt rezervist roman. Spuneti-mi vă rog de ce anume sunt pasibil pentru neprezentare la ordin. (vezi toată discuția)
Legea 446/2006-pregatirea populatiei pentru apararea patriei carmen bodeanu carmen bodeanu Tinerii cu vîrste intre 22-35 ani,care nu au efectuat nici o pregatire militara,pot fi incorporati(mobilizati)? -si daca da, in ce calitate(rezervist sau ... (vezi toată discuția)
Ordin de chemare a rezervistilor Alexx_00 Alexx_00 Buna seara ! Am fost soldat acum 15 ani ca fiecare barbat de varsta mea,si de cativa ani ,ma tot cheama de doua ori pe an la comisariat sa ma ia in evidenta ... (vezi toată discuția)