avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost căsătorit timp de 40 ani cu o femeie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost căsătorit timp de 40 ani cu o femeie minunată, pe ...

Am fost căsătorit timp de 40 ani cu o femeie minunată, pe care o boală cruntă a luat-o. Când ne-am căsătorit ea avea o fetiță dintr-o relație eșuată, pe care noi am crescut-o cu multă dragoste.. Încă din timpul căsătoriei am făcut la notar testamente de cedare după moartea noastră pentru apartamentul nostru fiecare pentru 1/2 din suprafața. Fata s-a stabilit definitiv în Spania, este cetățean spaniol acum, de peste 24 ani. Toate bune au fost până la decesul fostei soții. A venit la înmormântare dar de atunci au trecut 5 ani, ea nu a mai dat prin țară, nici să mă ajute la parastasurile de peste ani. Este din punct de vedere financiar foarte bine, deține un catering măricel, car îi aduce profit foarte bun. Problema este că nici nu mă ajută la întreținerea apartamentului în bune condiții, dar nici nu dorește să facem succesiunea, care mie îmi este necesară la montarea unei instalații de gaz, pe care trebuie să o fac, deoarece s-a desființat încălzirea centrala. Cum procedez eu în această situație?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:44, 3 Februarie 2024
Din păcate, daca aceasta nu doreste să se prezinte la un birou notarial pentru dezbaterea succesiunii, va trebui sa faceti succesiunea pe calea unei actiuni in instanta. Dvs. veti avea calitatea de reclamant, iar fiica va avea calitatea de pârât.
Și dacă nu se prezintă nici în acest mod?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Din păcate, daca aceasta nu doreste să se prezinte la un birou notarial pentru dezbaterea succesiunii, va trebui sa faceti succesiunea pe calea unei actiuni in instanta. Dvs. veti avea calitatea de reclamant, iar fiica va avea calitatea de pârât.

Dacă nu se va prezenta la proces (și pare că nu este interesată), instanța va judeca succesiunea în lipsa ei.

Testamentul poate fi REVOCAT foarte simplu.
N-are de ce să vă ajute, că nu sunteți tatăl ei, și n-are nici o obligație față de dumneavoastră.

A sosit timpul să vă resemnați, pentru că ați crescut cu multă dragoste pe copilul altuia, nu pe al dumneavoastră.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire daniela ciocoiu daniela ciocoiu Buna ziua, As dori o informatie, sper ca am nimerit unde trebuie. Am o matusa, sora a mamei mele, care nu a avut copii si se intereseaza de situatia ei, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie liviaidita liviaidita Buna ziua.Va rog frumos ajutati-ma cu o lamurire.Sunt vaduv dupa 6 luni de casatorieA si alti 10 ani de stat impreuna.Sotia mea avea mostenire de la sotul ... (vezi toată discuția)