avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalcularea pensiei

in urma cu 8 luni am depus .pentru tatal meu ,la casa de pensii cateva adeverinte de la firmele unde a lucrat ,adeverinte ce cuprindeau sporuri de noapte ,vechime etc. in vederea recalcularii pensiei.as dori sa stiu in cat timp vom avea un raspuns de la casa de pensii si vom stii de cat e suplimentarea pensiei?daca are loc o suplimentare se va da retoactiv de la depunerea cererii de recalculare?va multumesc
Cel mai recent răspuns: sweet , utilizator 20:12, 6 Februarie 2010
Nu stiu in cat timp veti primi decizia de pensie dar drepturile de pensie le veti primi retroactiv.
Daca ati iesit la pensie sub imperiul Legii nr. 3/1977 si ati beneficiat de recalcularea din 2005, le veti primi pe trei ani in urma, conform Legii nr. 262/2008. Daca ati iesit la pensie sub imperiul Legii nr. 19/2000, le veti primi cu data de intai a lunii urmatoare depunerii cererii la casa de pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
oare in Romania nu exista obligatii privind termenele de calculare a unor sume ? ce se intampla cu banii datorati de casa de pensii in cazul decesului unui pensionar care a depus o astfel de cerere?
Daca sunteti nemultumit de activitatea unei case teritoriale de pensii, puteti face sesizari Casei Nationale de Pensii si Ministerului Muncii, ei stiu foarte bine care este numarul persoanelor care trebuie sa va rezolve cererile, ei se ocupa de politica de personal. Din nefericire, se ocupa mai mult de politica decat de gestionarea resurselor umane.

In cazul decesului unui pensionar, toti banii datorati de la BASS vor fi achitati membrilor familiei, exista prevedere expresa in Legea nr. 19/2000. Fraza mea anterioara nu este cinica, doar raspund strict la intrebare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
:D..nu ma supar...dar nu stim cum sa procedam...va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctaj pensie ContSters103795 ContSters103795 care este modalitatea de a intra in posesia punctajului detaliat care a stat la baza calculului pensiei ? de ce nu se trimite acesta pensionarului odata cu ... (vezi toată discuția)
Lamuriri recalculare pensie liviu tripon liviu tripon A. la recalcularea pensiei, 1. decretul nr 46 / 1982 2. retributia suplimentara pentru orele prestate sistematic peste programul normal de lucru, ... (vezi toată discuția)
Acte pentru recalculare pensie Ana Rodica Ana Rodica Va rog sa ma lamuriti de ce la recalculare a pensiei, pentru perioada de activitate dupa iesirea la pensie, trebuie sa depui adeverinta de venituri si cartea ... (vezi toată discuția)