avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura intracomunitara cu cod TVA incorect
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura intracomunitara cu cod TVA incorect

Buna ziua,

Am niste facturi de servicii pentru o firma din UK cu TVA zero intracomunitar, am folosit din pacate codul TVA a firmei din UK incepand cu GB si nu am realizat ca acestia mai detin un cont TVA ce incepe cu EU.

Trebuia sa imi dau seama ca ceva nu este in regula, insa din pacate s-a inregistrat factura si s-a transmis deja de contabil. Factura este cu valoare zero tva.

Se mai poate face ceva la aceste facturi cu codul TVA, gresit? Si ce implicatii sunt in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kaze , utilizator 19:13, 8 Februarie 2024
In acest sens, facturile ce or fost facturate cu GB se mai pot rectifica, tinand cont ca este vorba de aceasi firma?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
kaze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca serviciile le-ati facturat pe codul GB este ok . Nu trebuie sa rectificati nimic.
Va multumesc pentru timpul acordat si rabdarea avuta. Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod special de tva stela chelner stela chelner Buna ziua O firma neplatitoare de tva in Romania, primeste factura de servicii dela o firma din Olanda, pe factura este trecut taxare inversa. Firma din ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)