avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In urma pronuntarii divortului cu minori, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In urma pronuntarii divortului cu minori, in data ...

Buna ziua!
In urma pronuntarii divortului cu minori, in data de 3 ianuarie a.c.(decizia nu este definitiva), tatal este obligat la pensie alimentara, pe care nu o plateste momentan, desi are de achitat aceasta suma de la momentul depunerii cererii de divort.
Va rog sa-mi spuneti de cand incepe sa curga termenul legal de la care ar trebui sa plateasca. Doresc sa stiu daca la acest moment pot apela la serviciile unui executor judecatoresc pentru recuperarea sumei sau ar trebui sa astept solutia definitiva.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:04, 11 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vi s-a comunicat hotararea ? ea e executorie de la fond.
Puteti merge la executor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In privinta pensiei de intretinere hotararea este executorie de la fond, nu trebuie sa asteptati judecata in caile de atac.

Daca aveti hotararea redactata mergeti sa o legalizati si la executor spre a fi pusa in executare. este in debit de la introducerea actiunii pana la zi, fara vreun alt termen stabilit pentru plata.
Buna ziua!
Revin la acest topic cu precizarea ca mi s-a comunicat hotararea cu drept de apel in 30 de zile.
Daca nici una din parti nu a depus contestatie la aceasta hotarare, ar trebui sa ma astept la o alta comunicare sau ramane definitiva cea pe care am primit-o?
Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ramane definitiva, nu mai primiti altceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data executare pensie intretinere Negru Negru buna ziua.stiu ca am mai intrebat, im cer mi de scuze dar vreau sa fiu sigura;azi am primit comunicarea de la divort si sincer va spun sint foarte fericita.am ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa iau hotararea? ravaell ravaell Buna ziua, acum mai bine de jumatate de an, am avut un proces cu tatal meu pentru pensia alimentara, nu a mai vrut sa plateasca dupa ce am terminat liceul dar ... (vezi toată discuția)
Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)