avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Emitetea certificatului de inregistrare in Registrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Emitetea certificatului de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor?

Buna ziua,
Care sunt pasii, va rog si formularele de completat pentru emitetea certificatului de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor? Asociatia a fost infiintata in 2016.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:12, 8 Martie 2024
Certificatul se obținea de la grefa judecătoriei unde s fost înregistrată asociatia,ulterior pronunțării incheierii de admitere de către instanta și legalizarea acestuia de dvs.Fara certificat nu aveați cum sa va înregistrați la ANAF pt a obține CIF etc.Ati.pierdut certificatul sau va referiți la altceva și faceți o confuzie?
Buna ziua,
Certificatul a expirat. Multumesc mult!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Certificatul se obținea de la grefa judecătoriei unde s fost înregistrată asociatia,ulterior pronunțării incheierii de admitere de către instanta și legalizarea acestuia de dvs.Fara certificat nu aveați cum sa va înregistrați la ANAF pt a obține CIF etc.Ati.pierdut certificatul sau va referiți la altceva și faceți o confuzie?

Asociatia trebuia sa il ceara odata cu infiintarea, dar nu e sanctiune specifica pentru ca nu l-a cerut atunci. Pur si simplu faceti o cerere de emitere a "certificatului de inscriere" adresata judecatoriei de care apartine sediul acelei asocaitii sau fundatii unde este inregistrata in Registrul Asociatiiilor si Fundatiilor, si anexata la cerere dovada platii taxei judiciare de timbru de 1 leu ( exista si ceva judecatorii care emit gratis actul). Nu exista un formular=tip sau o norma de continut pentru acest tip de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extrasul din registrul de evidenta al asociatiilor si fundatiilor livs1970 livs1970 Am o intrebare legata de obtinerea extrasului din Registrul asociatiilor si fundatiilor Banca la care am solicitat deschiderea de cont pentru o asociatie ... (vezi toată discuția)
Certificat constatator pentru ong? grunwald grunwald Banca unde am deschis contul Asociatiei Non Profit, mi-a solicitat, in al 13-lea ceas contul fiind deja operational, un document numit \'certificat constatator ... (vezi toată discuția)
Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la ... (vezi toată discuția)