avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ...

Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un numar de imatriculare sau numar cum ca ar fi cumparate/inchiriate de cineva, se poate parca in locul respectiv masina? sau este posibil sa aiba acte pe locul de parcare dar propietarul sa nu isi marcheze locul cu numar sau ceva, pe tablita scrie parcare de domiciliu de la ora 07:00-16:00 dar avand in vedere ca posibil sunt locuri oferite gratuit de catre asociatiile de propietari ca sa putem parca masina sau inca nu a inchiriat nimeni locul legal.

Pot sa parchez masina pe un loc trasat cu vopsea alba, dar fara nici un numar de imatriculare ori tablita masina prin care sa rezulte ca apartine probabil cuiva, sau risc amenda si ridicarea masini, am intrebat la asociatie si au spus ca nu stiu ce sunt cu acele locuri libere si ca domana de acolo nu stie si nu cunoaste.

Mai am o intrebare, la firma unde lucrez nu poate sa intre masina cu marfa deoarece, mereu este parcata o masina in usa, bineinteles nici noi nu avem nici un afis cum ca nu parcati sau nu blocati, ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:07, 16 Februarie 2024
Ar trebui să existe și indicator pentru locurile de parcare rezervate, dar...trăim în România...
Am văzut și eu locuri marcate doar cu vopsea, fără niciun indicator, se practică.
N-am văzut până acum să se ridice vreo mașină de pe acele locuri, dar asta nu înseamnă că nu s-a întâmplat.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
eugenoctavian1968, utilizator
Din câte știu, obligația persoanei care a închiriat locul de parcare de la asociație trebuie sa fie marcat cu numar de înmatriculare a mașini sau o placuta cu nr de loc arondat. Dacă locul trasat cu vopsea alba este nemarcat și nu are nici un număr sau o plăcută, înseamnă ca este loc gratuit de parcare oferit de asociație sau loc încă care nu este închiriat. Presupun nu poti avea loc închiriat de la asociația Dacă nu este și marcat cu numărul tău. Atunci de ce sunt multe locuri prin jurul blocurilor trasate cu alb, dar nemarcate, putem sa parcam masina acolo și după ora 16, daca nu are nici un număr. Sau poate ci e are locul închiriat nu la și marcat, deși este imposibil sa nu-l marchezi, poate sa fie loc liber sau locui cuiva, dar sunt și multe marcaje cu număr șterse sunt libera sau nu, putem sa parcam sau riscam amenda?
unde pot sa parchez masina?
Va interesați la primarie serviciul parcări.
Asociatiile nu inchiriaza locuri de parcare, de obicei un proprietar privat sau primaria, daca e domeniu public. Regulamentul despre parcarile inchiriate de primarie il gasiti pe site-ul primariei.

Andreea Vogue a scris:

Din câte știu, obligația persoanei care a închiriat locul de parcare de la asociație

Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2024
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare pentru asociatia de propietari, daca ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare pentru asociatia de propietari, daca va rog frumos si puteti sa imi raspundeti corect la intrebare, nu stiu unde sa mai intreb, am ... (vezi toată discuția)
Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat ... Andreea Vogue Andreea Vogue Am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat cu vopsea alba, dar fara nici un numar de imatriculare ori tablita masina prin care sa rezulte ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog frumos, am o intrebare importanta , am acest ... Andreea Vogue Andreea Vogue Bună ziua, va rog frumos, am o intrebare importanta , am acest drept ca sa imi parchez si eu masina pe un loc trasat cu vopsea alba, dar fara nici un numar ... (vezi toată discuția)