avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intentionez sa inchiriez o parte din gradina casei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intentionez sa inchiriez o parte din gradina casei ...rulote si food-truckuri

Buna ziua,
Intentionez sa inchiriez o parte din gradina casei (Bucuresti, Sector 1, zona protejata, nu centru, intr o statie de autobuz, stradala, 14 ml), pentru a functiona activitati care se pot desfasura in rulote/food-truckuri, cu diverse produse care se vand in astfel de rulote/food-truckuri.
Mentionez ca este proprietate privata pe terenul caruia exista casa pentru locuit+alte anexe care functioneaza ca spatii inchiriate pentru desfasurarea de activitati comerciale, dar mai exista suficient loc pentru a mai pune astfel de rulote.
Detin societate comerciala infiintata la adresa.
In zona protejata unde se afla terenul este interzisa amplasarea unor constructii provizorii datorita Regulamentului de Urbanism al zonei.
Aceste rulote/food-truckuri nu sunt constructii provizorii ci intra la categoria auto, unele avand chiar numere de inmatriculare, teoretic ar fi doar stationarea lor pe niste locuri de parcare.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:

1. ce ar trebui sa fac eu ca si proprietar inainte de a pleca la acest drum
2. eu trebuie sa obtin autorizatii pentru organizarea de evenimente private de la Primaria Sectorului 1 (societatea nu are ca activitate principala acest domeniu dar nu ar fi o problema ca as aduaga codurile CAEN, necesare in vederea desfasurarii acestei activitati)
3. care ar fi ordinea pasilor pe care ar trebui sa-i intreprind
4. sa gasesc intai rulote/food-truckuri care ar dori sa inchirieze si apoi ele in baza contractului de inchiriere sa-si obtina autorizatiile de functionare de la PS1
5. casa se afla pe colt, pe latura din dreapta nu exista vecin fiind strada iar pe latura din stanga este tot proprietatea mea, deci teoretic nu as avea nevoie de avizul niciunui vecin pentru desfasurarea acestor activitati
6. nu doresc evenimente cu muzica sau cu multe persoane, este pur si simplu un spatiu pe care doresc sa-l exploatez deoarece are vad si este pacat sa stea fara sa produca
7. m-am gandit si la varianta de a achizitiona niste containere, sa le pun niste roti si sa le inchiriez dar cred ca este mai complicat deoarece trebuiesc autorizate in functie de activitatea care va urma sa se desfasoare in ele.

Daca exista cineva care este sau a trecut printr-o situatie similara si ar putea sa-mi ofere un pic de ghidaj din experienta proprie as ramane recunoscator.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast food?? DolmarGroup DolmarGroup Buna seara, Ma numesc Marian si am si eu un semn de intrebare. Am gasit sa cumpar o rulota tip fast food din Germania si asa vreau sa incep o afacere, tinand ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare primaria de sector romnam romnam Detin o rulota comerciala tip fast food si doresc s-o amplasez pe domeniul public in sectorul 2. Ce acte imi sunt necesare pentru obtinerea autorizatiei de ... (vezi toată discuția)
Constructii provizorii , teren intravilan , linii inalta tensiune ariaint ariaint Buna ziua, Suntem firma si detinem un teren in sectorul 3 intravilan. Terenul este traversat de liniile de inalta tensiune de la CET Sud. Teoretic si ... (vezi toată discuția)