Bună ziua, mătușa mea are vârsta de 75 ani și are o pensie de 5000 lei. Persoane din vecini ridica pensia de la poștaș și fac ce cred de cuviință cu banii ei iar dacă am cerut lămuriri au devenit recalcitranți . Ce mă sfătuiți să fac mai departe? Mulțumesc anticipat.
Daddy Erik
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Aș vrea să înțeleg ce reprezintă recalcitrant pentru dvs. ? Eu deduc că nu vrea să discute cu dvs. întrucât nu aveți nici o calitate pentru a putea purta această discuție ! Aici sunt două probleme clare: 1. poștașul nu are voie să dea pensia decât persoanei înscrise pe talon, contrar cred că e penal ; 2. mătușa, bunica, ce-o fi ea este majoră și vaccinată și face ce vrea cu banii ei ! Deci, care-i problema.....?
Buna ziua !
Cine a imputernicit vecinii sa-i ridice pensia matusii dumneavoastra ? In alta odine de idei , postasul nu are dreptul sa inmaneze pensia altcuiva decat persoanei in cauza . Se poate face acest lucru doar daca exista o procura . De ce intrebati ce se poate face , cand cel mai simplu este sa ridicati dumneavoastra banii , sau sa mergeti cu matusa la o banca din zona ,faceti un card bancar , pe care de comun acord cu matusda sa-l administrati dumneavoastra .Atunci nu va mai exista aceasta intrebare .
Matusa cu siguranta incaseaza ea pensia, iar vecinii probabil o ajuta la cumparaturi, la taiat lemne......, si normal ca pentru munca ii plateste pe cei care o ajuta.
Procură
valy56
O mătusă care stă cu un nepot in curte trebuia să-si ia pensia iar postărita spune că acest nepot are o procură pentru ai ridica pensia,procură ptr ... (vezi toată discuția)