avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am inchiriat un spatiu comercial, spatiu in care sunt de vreo 2 ani.Cand am preluat spatiul am depus o suma in contul propietarului adica o garantie echivalent a unei luni de chirie,pe care ar trebui sa o primesc la finalul contractului. Acum am ajuns la final in ultima luna de contract si l-am rugat pe propietar sa nu mai platesc aceasta luna si sa raman in contul garantiei care va ramane la el.Nu a fost de acord si mai mult de atat am dedus din discutie cu acesta ca oricum n-ar fi dorit sa-mi dea aceasta garantie la final.Spatiul l-am intretinut foarte bine.Ma gandesc sa nu-i mai platesc aceasta luna dar nu stiu ce se poate intampla referitor la executare silita sau altceva.Varog sa ma ajutati! Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 17:23, 2 Februarie 2010
Ce s-a prevazut in contractul de inchiriere in legatura cu acea garantie?
Eu va sfatuiesc sa-i platiti si sa-l actionati in judecata pt. obligarea la restituirea garantiei si obligarea la plata de despagubiri, daune/dobanzi legale si plata cheltuielilor de judecata (cu onorariu avocat cu tot). Spuneti-i ca aveti aceasta intentie si poate se mai gandeste la compensarea celor doua obligatii de plata (a dvs. de plata a chiriei si a lui de restituire a garantiei conform contractului incheiat).
Succes!
In perioda de valabilitatea contractula prevazuta ,pentru dovedirea bunei dvs credinte ,achitati obligatiile aferente chirie spatiu.
In raport de prevederile negociate referitor la garantia depusa ,utilizarea/restituirea acesteia,dupa achitarea integrala a obligatiilor ce va revin,daca proprietarul refuza restituirea garantiei,comunicati notificare cu termen restituire,daca nu formulati actiune in instanta
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
In contract scrie ca aceasta garantie se restitue la final de contract in cazul in care nu sunt daune.O alta problema este ca suma (garantia)a fost depusa in contul societatii propietarului,dar nu ca si garantie.In contract este specificat ca la intrarea in spatiu trebuie sa platesc chiria anticipat pe doua luni+garantia
Atunci proprietarul este in culpa pentru ca refuza sa restituie garantia, asa cunm s-a stipulat in contract!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere daniel1985 daniel1985 Buna ziua. E prima data cand intru pe acest forum si chiar aveam nevoie de nioste raspunsuri de la niste oameni cu experienta.Problema ar fi urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere pebbles pebbles Buna ziua! Am inchiriat in 5 iunie 2013 un spatiu pentru a-mi deschide un cabinet de optica medicala.inchirierea s-a efectuat intre proprietar (persoana ... (vezi toată discuția)
Propietarul a intrat cu forta in spatiu com. greeg greeg Am inchiriat un spatiu comercial acum un an si jumatate iar acum am ajuns la final in ultima luna de contract Trecem cu totii prin aceasta criza financiara asa ... (vezi toată discuția)