avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trotuar construit pe terenul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trotuar construit pe terenul meu

Buna seara,

In decembrie 2023 am cumparat un teren de 500 mp in Buftea. Firma care a facut masuratorile, a constatat ca trebuie actualizat cadastrul. Din masuratorile facute reiese ca primaria a intrat peste teren cu 85 cm in lungime - 12 mp , construind un trotuar. Firma care face cadastrul a zis ca trebuie sa fac o declaratie notariala pentru noua suprafata a terenului, cu alte cuvinte o suprafata mai mica a terenului, ca altfel nu pot sa actualizeze cadastrul, intrand peste o portiune din trotuar construita pe terenul meu. Normal ca nu o sa fac asa ceva, insa daca apelez la alta firma si imi spune acelasi lucru, alti bani dati degeaba… cum se procedeaza legal in aceasta speta?
Cel mai recent răspuns: ralucaioana20 , utilizator 17:13, 18 Februarie 2024
As adauga la ipoteza de lucru anterioara: poate ca proprietarul anterior a solicitat de la primarie un Certificat de Urbanism si a aflat ca trebuie sa-si retraga gardul. A facut acest lucru, dar nu a mai actualizat cadastrul. Daca dvs ati cumparat terenul la pretul pe metru patrat, puteti cere vanzatorului banii inapoi pe suprafata de 12mp.
E cam tot ce puteti face. Daca vreti sa va certati cu primaria, nu veti putea obtine autorizatie de constructie.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2024
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua,

Eu am un alt teren cumparat in 2013, lipit de acesta, unde locuiesc. Cand au inceput sa asfalteze strada si sa faca trotuarul, eu eram cu casa in constructie. Pe terenul vechi nu au putut sa intre cu trotuarul, eu fiind aici in fiecare zi. Pe terenul nou cumparat au intrat si de aici si aceste probleme. Trotuarul nu are aceleasi dimensiuni peste tot, la mine la poarta are mai putin in lungime, la terenul de langa ( cel cumparat in 2023) mai mult si cam asa e toata strada. Efectiv au intrat cu trotuarul peste proprietate privata. Pe fostul proprietar il cunosc f bine si primaria nu i a solicitat nimic. Normal daca ii solicitau lui, trebuia sa imi solicite si mie, ca doar am construit casa si gardul in acelasi timp cand ei asfaltau si faceau trotuar.

In fine, am mai vb cu un inginer si o sa vina sa faca din nou masuratorile. O sa depuna dosarul la OCPI si daca cei de acolo imi spun ca trebuie sa dau declaratie notariala pentru a dona partea din teren, atunci o dau.
Primaria nu este in legalitate si singura lor varianta pentru a trece portiunea mea de teren pe care au construit ilegal, in domeniul public, este declaratia notariala.

interventie moderator : a nu se cita mesajele imediat anterioare
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren traversat de drum marius_m@post.ro marius_m@post.ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urm speta: In anul 2005 am cumparat un teren, in anul 2007 am cumparat un alt teren si am alipit cele 2 ... (vezi toată discuția)
De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? am titlul ... skoda2022 skoda2022 De ce notarii nu tin cont de titlurile de proprietate ? Am titlul de proprietate si act de vanzare cumparare pe apartamentul care a fost al parintilor mei. De ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine cadastru pentru un teren in pipera? cloghin cloghin Buna ziua, Avem un teren proprieate, in Pipera (vis-a-vis de cartierul ANL Henri Coanda), pentru care incercam sa facem cadastrul. Terenul provine dintr-un ... (vezi toată discuția)