avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am onoarea sa va salut. Am cumpărat un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am onoarea sa va salut. Am cumpărat un teren intravilan de 644 ...

Am onoarea sa va salut. Am cumpărat un teren intravilan de 644 provenit din dezmembrarea numai grădini în 3 parcele. Prima parcela de la drumul principal am cumpărat eu, iar parcela 2 și 3 a rămas proprietar cel care a dezmembrat. În C. F sau în contractul de vânzare-cumpărare nu specifica ca ar exista drum de servitute, dar când am vrut sa vând cel care a vrut sa cumpere a zis ca la cadastru cele 3 parcele figurează drum de servitute. Cum procedez sa nu mai figureze la cadastru drum de servitute pe parcela mea, menționez ca parcela 3 are acces la nu alt drum. Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,
Trebuie sa incheiati o tranzactie cu cel care detine drumul de servitute in sensul renuntarii la acest drum, motivat de faptul ca poate avea acces si din alta parte.
Daca nu va intelegeti cu privire la incheierea acestei tranzactii, atunci va trebui sa apelati la un avocat pentru a obtine o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Drum de acces - drept de servitute aure2009 aure2009 Buna. Am inca o intrebare. As dori sa vand o parcela din gradina. Pana aici totul e in regula dar nu am acces decat pe un drum facut de catre vecinul meu, drum ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute wrunning wrunning Buna ziua! Impreuna cu o cunostinta am achizitionat un teren ce a fost dezmembrat pentru ca noi sa cumparam fiecare jumatate din el. El a optat pentru ... (vezi toată discuția)