avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De ce prin noua lege a pensiei, 360/2023, nu se mai ia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De ce prin noua lege a pensiei, 360/2023, nu se mai ia în considerare ...

De ce prin noua lege a pensiei, 360/2023, nu se mai ia în considerare perioada de pensie de invaliditate???
Manole Stela
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:51, 18 Februarie 2024
Intrebatii pe cei care au adoptat-o .. perioade asimilate vor fi considerate, din toamnă, "perioadele pentru care nu s-au datorat sau nu s-au plătit contribuții de asigurări sociale considerate prin prezenta lege echivalente stagiului de cotizare în sistemul public de pensii și care se valorifică la stabilirea prestațiilor de asigurări sociale în condițiile prezentei legi, dacă persoana a fost asigurată în sistemul public".
www.avocatnet.ro/articol_661...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In interpretatrea mea, stagiul asimilat aferent pensiei de invaliditate la data trecerii la pensie de limita de varsta a fost inlocuit cu stagiul potential.
Pe actuala lege la trecerea la limita de varsta pensia se recalculeaza prin introducerea in calcul a stagiului asimilat aferent pensiei de invaliditae si scoaterea din calcul a stagiului potential.Pe legea 360/2023 nu mai intra in calcul stagiul asimilat aferent pensiei de invaliditate, dar ramane in calcul stagiul potential.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , perioadele necontributive asimilate stagiului de ... gica.contra gica.contra Buna ziua , perioadele necontributive asimilate stagiului de cotizare (stagiu militar obligatoriu , somaj) se vor lua in calcul pentru a iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Prin ordonanta de urgenta 49/2001 se modifica legea 19/2000, ... goplanet goplanet prin Ordonanta de urgenta 49/2001 se modifica legea 19/2000, articolul 38 si alin 4 devine - Perioadele asimilate prevazute la alin 1 se valorifica pentru ... (vezi toată discuția)
Avocatii si juristii de pe acest forum, au ceva de spus/comentat/interpretat ... Carp Mircea Carp Mircea Avocatii si juristii de pe acest forum, au ceva de spus/comentat/interpretat despre cele de mai jos ? Legea 360/2023 Articolul 3 În înțelesul prezentei ... (vezi toată discuția)