avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am un copil căruia o doamnă doctor în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am un copil căruia o doamnă doctor în urma unui ...

Bună ziua! Am un copil căruia o doamnă doctor în urma unui eeg i-a stabilit diagnostic și dat rețetă de medicamente epileptice. Am luat legătura cu alți doi medici care au stabilit ca acel diagnostic este eronat. Perioada până să obțin celelalte 2 diagnostice care au fost aceleași și au fost negative pentru epilepsie , adică copilul nu are epilepsie au fost foarte stresante pentru mine deoarece a fost un șoc emomtioanl. Cum pot proceda deoarece doresc să dau în judecată doctorița care a dat diagnostic eronat și medicație eronată?
E inadmisibil așa ceva și poate nenorocește alte suflete cu medicație fără rost.
Mersi frumos!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:27, 18 Februarie 2024
Puteti sesiza Colegiul medicilor din judet in scris, cu nr. de inregistrare/ data si/ sau deschide actiune in instanta impotriva medicului respectiv pentru a cere daune materiale si/ sau daune morale.
Depuneti la dosar documentele ce le detineti (copii xerox si pastrati originalele) si va sustin punctul de vedere.
In instanta, probabil se da dispune efectuarea unei expertize medicale judiciare.
Pentru instanta este bine sa contactati un avocat care sa va reprezinte.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns
Cu siguranta pentru un diagnostic gresit medicul poate fi tras la raspundere atat morala, cat si materiala, insa trebuie sa fiti constienta ca nu este un demers usor de dus atat emotional, cat si material si de timp.

Cu siguranta unele semnale trebuie trase spre a nu mai avea astfel de urmari, insa trebuie sa vedeti daca mergeti intr-un proces sau doar plangeri catre organismele profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis miralex123 miralex123 In urma unui rmn cranian mi s-a pus diagnosticul de importanta atrofie corticala bilaterala frontala si parietala. Cu rezultatul m-am dus la medicul neurolog ... (vezi toată discuția)
Proces cu o farmacista georgiana_teliman georgiana_teliman As vrea sa stiu daca as avea castig de cauza daca as da in judecata o farmacista. In urma cu 25 de zile am avut semipareza si am primit o reteta. Am fost cu ... (vezi toată discuția)
Buna, in urma unui consult la medic mi s a dat un diagnostic ... Ale2120 Ale2120 Buna, in urma unui consult la medic mi s a dat un diagnostic gresit de avort spontan, nu mi s-au oferit medicamente si dupa 7 zile am ajung in alt spital ... (vezi toată discuția)