Buna ziua, in data de 17 februarie anul curent am fost oprit de politistii de la brigada rutiera pentru efectuarea unor teste de alcool si drugtest.
Eu stiind si fiind curat, am acceptat ambele teste...iar surpriza mare a fost ca in drugtest am iesit pozitiv la "amfetamina".
De cateva zile am o raceala de care nu scap si am luat cate 2 comprimate de Paracetamol, una chiar inainte cu 40min sa fiu oprit.
Am fost condus la analize + teste motrice, medicii confirmand verbal ca nu sunt sub influenta si ca mai mult ca sigur acel medicament este cauza pozivitatii drogului in aparat. (si agentii de politie au constatat ca nu am niciun fel de simptom de "drogat"). Fiind deschis dosar + retinerea permisului.
Intrebare mea este: care sunt urmatorii pasi pentru a ajunge sa platesc analizele si pentru a urgenta aceasta procedura ?
Nu am fost informat concret ce trebuie facut, mi s-a dat doar un numar de telefon de la sediul politiei respective si sun de 2 zile acolo pentru informatii dar nu raspunde nimeni.
Lamuriri suplimentare puteti primi numai de la politie. Daca nu va raspunde nimeni la telefon, va trebui sa mergeti la sediul politiei.
Rezultatul analizelor se trimit la politie dupa ce se achita contravaloarea acestora. Politia dispune de putine fonduri si plata analizelor intarzie.
Multumesc pentru raspunsul rapid.
Astazi am fost la sediul politiei si mi-au inmanat o ordonanta prin care ma oblig sa platesc analizele.
Mi-au spus sa fiu fericit daca imi vin sub 6 luni de zile.
In momentul in care primesc analizele vreau sa initiez si o plangere impotriva MAI in privinta acestei spete, nu este posibil ca un om care se trateaza de raceala sa se aleaga cu permisul suspendat si dosar penal din cauza ca ei sunt niste incompetenti si nu pot gestiona corect si prompt procedurile de testare / verificare a unui sofer.
Legea este facuta cu dedicatie si cu interes atat politic cat si financiar.
A-2a zi dupa incident am vazut la stiri purtatorul de cuvant (un personaj care face TikTok pe internet) laudandu-se cu ce capturi a facut institutia (cazul meu) in acea seara si afirmand lucruri pe care el in calitate de politisit nu are abilitatea necesara sa le faca. (nefiind medic / neavand fisa cu rezultatele analizelor)
De aici sa va ganditi oameni buni in ce tara traim si cata japca ne ofera statul roman.
Este dreptul dvs. constitutional, sa deschideti actiune in instanta. Personal, nu cred ca veti avea castig de cauza.
Din punctul meu de vedere, daca se confirma ca rezultatul pozitiv s-a datorat paracetamolului, cred ca este o hiba legislativa. In legislatie ar trebui nominalizate substantele, altele decat drogurile si alcool care pot duce la rezultate pozitive plus ce trebuie facut in acest caz.