avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Alte deduceri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Alte deduceri

buna ziua, va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarelor: de 15 ani contribui la pensia privata pilon 3(facultativa),de 15 an nu am beneficiat de deducerea de 400 de euro,deducere anuala. Compartimentul salarizare refuza sa efectueze deducerea! .Ce se poate face? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 11:40, 20 Februarie 2024
Buna ziua,
Cu ce suma contribuiti la pilonul 3?
Banii vi se retin si ii vireaza angajatorul?
150 de lei lunar. bani sunt retinuti si virati de angajator.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2024
dascalumihaita64, utilizator
Eu zic sa verificati mai intai daca aveti dreptate, solicitati fluturasul si verificati daca se tine cont de contributia la pilonul 3 cand se calculeaza impozitul pe venit si mai apoi faceti demersuri pentru corectarea acestei greseli.
Pe fluturas apare "sindicat deductibil" ,atat! Stiu ce spun si...spun ce stiu! Intrebarea mea a fost simpla! am intrebat ce credeti ca pot face?
Nu intotdeauna fluturasul de salariu contine toate detaliile, depinde cum sunt setarile din programul de salarii.
Mi-e greu sa cred ca nu s-a tinut cont de pilonul 3 la calculul impozitului pe venit din moment ce vi s-a retinut.
Puteti sa solicitati angajatorului recalcularea salariului si depunerea de declaratii rectificative, diferenta de impozit a ajuns la stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)
Pensiile facultative florens florens Am o problema. Sunt aderat la pensia facultativa pilonul III. Problema este cu deducerea. Actualul angajator nu-mi face deducerea aferenta, dar de virat ... (vezi toată discuția)
Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)